Abrir el menú principal

Amber Rose Tamblyn (14  de mayu de 1983Santa Mónica) ye una actriz estauxunidense conocida por interpretar a Joan Girardi na serie de televisión Joan de Arcadia y a Martha Masters en House M. D..

Amber TamblynPicto infobox auteur.png
MMVA2007 Amber Tamblyn 3A2V0167.jpg
Vida
Nacimientu

Santa Mónica14  de mayu de 1983

(36 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Padre Russ Tamblyn
Casáu/ada con David Cross  (6 ochobre 2012 -
Oficiu
Oficiu poeta, actriz de televisión, guionista, actriz de cine y escritora
IMDb nm0848554
www.amtam.com/
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Amber Tamblyn nació'l 14 de mayu de 1983. Ye la fía del actor Russ Tamblyn y de la cantante y escritora Bunny Murray. Creció en Santa Mónica (California). A los diez años, l'axente del so padre suxurió qu'interpretara a Pippi Långstrump y pocu dempués convencer de que Amber empezara a faer audiciones.

CarreraEditar

La carrera de Amber empezó cuando interpretó a Deb en Rebellious nel añu 1995. Esi mesmu añu tamién participó en Live Nude Girls, anque'l papel qu'interpretó mientres más años foi'l de Emily en General Hospital, interpretó esi papel mientres seis años. Nel añu 1997 interpretó a Sprout en Johnny Mysto: Boy Wizard.

Yá en 2001 empezó a ser más conocida pol so papel en Buffy the Vampire Slayer y en The Twilight Zone. Nel añu 2002 interpretó a Katie Embry, una moza que se ve afeutada por Samara en The Ring y foi Aubrey Davis en The Grudge 2, en 2006. Tamién participó nel programa de Ashton Kutcher, Punk'd.

Pero'l so papel más reconocíu foi'l de Joan Girardi en Joan de Arcadia, una adolescente que fala con Dios; la serie foi retresmitida pola cadena estauxunidense CBS. Esti papel mereció-y una nominación al Globu d'Oru. En 2010 l'actriz trabayó xunto a James Franco na película 127 hores, que tuvo seis nominaciones al Óscar.

Desempeñó un papel na séptima temporada de House M.D., como una estudiante de la escuela de medicina que se xune temporalmente al equipu del misántropu doctor House.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Personaxe Nota
2012 Django Unchained Fía d'un infeliz lluchador Caméu
2010 Main Street Mary Saunders
127 hores Megan Mcbride
2009 Beyond a Reasonable Doubt Ella Crystal
Spring Breakdown Ashley Hartmann Direutu a videu
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Tabitha "Tibby" Tomko Rollins
2008 The Russell Girl Sara Rusell
2007 Blackout Claudia
Normal Adolescent Behavior Wendy
2006 The Grudge 2 Aubrey Davis
Stephanie Daley Stephanie Daley Renombrada como "What She Knew" pal estrenu n'Estaos Xuníos per televisión
2005 The Sisterhood of the Traveling Pants Tabitha "Tibby" Tomko Rollins
2002 The Ring Katie Embry
Ten Minutes Older Kate Segmentu: "Twelve Miles To Truena" empobináu por Wim Wenders
Televisión
Añu Títulu Personaxe Notes
2013-2015 Two and a Half Men Jenny, la fía perdida de Charlie Harper 10 episodios, con posibilidá de ser regular
2010-2011 House MD Dr. Masters
2009 The Unusuals Detective Casey Shraeger
2007 Babylon Fields Janine Wunch
2003-2005 Joan de Arcadia Joan Girardi
1995-2001 General Hospital Emily Quartermaine

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar