Analeigh Tipton

Analeigh Christian Tipton (9  de payares de 1988Minneapolis) ye una patinadora artística, actriz y modelu estauxunidense, conocida por participar na temporada 11 de America's Next Top Model y pol so papel nes películes Crazy, Stupid, Love y Warm Bodies.

Analeigh Tipton35mm film frames.svg
AnaleighTipton.jpg
Vida
Nacimientu

Minneapolis9  de payares de 1988

(32 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Escuela de Cine de Nueva York (es) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, modelu, patinadora artística sobre xeluactriz de cine
Altor 177 cm
IMDb nm3006818
Cambiar los datos en Wikidata

Vida y carreraEditar

Primeros añosEditar

Victor Marquez padre de Tipton , cuando tenía 8 años, la so familia camudar a Sacramento, California.[1] Estudió na universidá Marymount en Palos Verdes, California. Robló con I Model & Talent en Los Angeles y participó na selmana de la moda de los Ánxeles en 2008.

Tipton empezó a patinar con 2 años y mediu.[1] Más tarde, ella y la so pareya de patinaxe, Phillip Cooke, fueron campeones rexonales dos vegaes, y compitieron nos Campeonatos Junior de Patinaxe Artísticu d'EEXX do vegaes nel nivel xuvenil.[2] Retirar del patinaxe profesional a los 16 años pero siguió patinando en shows benéficos pa fundaciones contra'l SIDA y pa reconstruyir una pista de xelu estropiada nuna quema.[1]

Carrera como modeluEditar

Tipton clasificó en tercer llugar na temporada 11 de America's Next Top Model en 2008. Foi escoyida al traviés de MySpace y audicionó nos Ánxeles.[1] De primeres del programa, Tipton reveló qu'una vegada s'atopó con traficantes sexuales qu'asonsañaben ser axentes de modelos. Foi vendida a un príncipe d'Arabia Saudita pero llogró escapase de la situación primero que'l tratu fuera rematáu.[3]

Tipton robló con Ford Models en Los Angeles y cola Axencia d'Artistes Abrams, tantu na división comercial como na teatral. Amás, apaeció en Marie Claire d'España, na edición de la revista Seventeen d'avientu de 2008-xineru de 2009, y en delles páxines de Maxim.[4] Tamién apaeció en catálogos de Forever 21, Guess, Three Dots y apaeció nel calendariu de CampusGirls USA Girls of Pac 10 Conference, que recalda dineru pal cáncer de mama.

Carrera como actrizEditar

Tipton apaeció como convidada na serie de televisión The Big Bang Theory, nel episodiu «The Panty Piñata Polarization».[5] Debutó nel cine na película The Green Hornet, estrenada'l 14 de xineru de 2011. Tipton tamién interpretó'l papel de neñera na película Crazy, Stupid, Love. Esti papel llogró allabancies de los críticos, y foi nomada una cara que tener en cuenta» pol New York Times.[6]

Apaeció na tercer temporada de la comedia de HBO Hung, interpretando a Sandee, la nueva prometida d'un gigoló.[7]

Tipton co-protagonizó la película de comedia Warm Bodies, dirixida por Jonathan Levine.[8]

Tien un papel secundariu na película de ciencia ficción Lucy, protagonizada pola actriz Scarlett johansson. Ye protagonista de la película Two nights stand.

FilmografíaEditar

Películes
Añu Títulu Personaxe Direutor
2011 Crazy, Stupid, Love Jessica Glenn Ficarra
2011 Damsels in Distress Lily Whit Stillman
2011 The Green Hornet

Michel Gondry

2013 Warm Bodies Nora Jonathan Levine
2014 Lucy (película de 2014) Caroline Luc Besson
2014 Buttwhistle Rose Tenney Fairchild
2014 Two Stand Night Megan Max Nichols
2014 One Square Mile

Charles-Oliver Michaud

2015 Mississippi Grind Vanessa [[Anna Boden, Ryan Fleck]
Televisión
Añu Títulu Personaxe Notes
2008 America's Next Top Model

"Consursante. Tercer llugar"

2008 The Big Bang Theory Analeigh "The Panty Piñata Polarization. 2da Temporada"
2008 The Dark Lord's Lament True Love
2011 Hung Sandee
2013 The Power Inside Ashley (6 episodios)
2014 Manhattan Love Story Dana Hopkins Papel Principal, xunto a Jake McDorman

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Elfman, Lois (11 de setiembre de 2008). «Former skater strikes a pose on runway» (inglés). Ice Network. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  2. «O.S. Figure Skating: Final Results: 2001-2002 O.S. Junior Figure Skating Championships: Juvenile Pairs» (inglés). US Figure Skating Association. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  3. «Analeigh Tipton Biography» (inglés). Buddy TV. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  4. «My First Time: Analeigh Tipton» (inglés). Maxim. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  5. «The Big Bang Theory - The Panty Piñata Polarization» (inglés). The Big Bang Theory fansite. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  6. Durbin, Karen (29 d'abril de 2011). «Analeigh Tipton, ‘Crazy, Stupid, Love’» (inglés). The New York Times. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  7. Buchanan, Kyle. «Analeigh Tipton: Project Hollywood» (inglés). Teen Vogue. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.
  8. Chitwood, Adam (9 de setiembre de 2011). «Dave Franco, Analeigh Tipton, and Cory Hardrict to Join Zombie Film WARM BODIES» (inglés). Collider. Consultáu'l 17 de febreru de 2013.

Enllaces esternosEditar