Abrir el menú principal

Angela Evelyn Bassett (Nueva York, 16 d'agostu de 1958) ye una actriz y direutora de cine estauxunidense. Ye reconocida polos sos papeles en películes biográfiques, ente les cualos destaca la so actuación como Tina Turner en What's Love Got to Do with It, gracies a la cual llogró un Globu d'Oru y una nominación al Óscar. Amás, Bassett interpretó a Betty Shabazz en Malcolm X, a Rosa Parks en The Rosa Parks Story, a Coretta Scott King en Betty and Coretta, a Katherine Jackson en The Jacksons: An American Dream y a Voletta Wallace en Notorius, ente otres.

Angela Bassett
Angela Bassett by Gage Skidmoe.jpg
Vida
Nacimientu

Nueva York16  d'agostu de 1958

(60 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Afroestauxunidense
Familia
Casáu/ada con Courtney B. Vance  (1997 -
Estudios
Estudios Yale School of Drama
Oficiu
Oficiu actriz de cine, actriz de teatru, actriz de televisión, actriz de voz, actriz, realizadora, productora y cantante
Premios
Nominaciones
IMDb nm0000291
Cambiar los datos en Wikidata

Tien una estrella nel paséu de la fama de Hollywood.

Índiz

CarreraEditar

Actriz habitual en papeles secundarios, llogró popularidá encarnando pal cine a la estrella del rock Tina Turner.

Cursó estudios na Escuela de Drama de la Universidá de Yale y trabayó en Broadway. Ente los sos trabayos destaquen los de Contact (1997), Malcolm X (1992), Boyz 'N the Hood (1991), FX (1985), y City of Hope (1991).

En 1994, recibió una nominación al Óscar y un Globu d'Oru pol so trabayu como Tina Turner en What's Love Got to Do with it? (1993).

Destaca los sos papeles en American Horror Story: interpretó a la bruxa vudú Marie Laveau en American Horror Story: "Coven", al fenómenu con #tres #pecho Desiree en American Horror Story: "Freak Show", a la vampiresa Ramona en American Horror Story: "Hotel" y a l'actriz Monet en American Horror Story: "Roanoke".

FilmografíaEditar

Como actrizEditar

  • Los mozos del barriu. (1991) Boyz N the Hood. De John Singleton
  • Critters 4. (1991) Critters 4. De Rupert Harvey
  • Ciudá d'esperanza. (1991) City of Hope. De John Sayles
  • Héroes de la nube del desiertu. (1991) The Heroes of Desert Storm. De Don Ohlmeyer
  • L'otru llau del amor. (1992) Locked Up: A Mother’s Rage. De Bethany Rooney
  • Sangre fresco: Una chica insaciable. (1992) Innocent Blood. De John Landis
  • Malcolm X. (1992) de Spike Lee
  • Passion Fish. (1992) dee John Sayles
  • Tina Turner. (1993) What's Love Got To Do With It. De Brian Gibson
  • Díes estraños. (1995) Strange Days. De Kathryn Bigelow
  • Esperando un respiru. (1995) Waiting to Exhale. De Forest Whitaker
  • Vampiru sueltu en Brooklyn. (1995) Vampire in Brooklyn. De Wes Craven
  • Panther. (1995) Panther. De Mario Van Peebles
  • Contautu. (1997) Contact. de Robert Zemeckis
  • Cómo Stella recuperó la marcha. (1998) How Stella Got Her Groove Back. De Kevin Rodney Sullivan
  • Música del corazón. (1999) Music of the Heart. De Wes Craven
  • Our Friend, Martin. (1999) Our Friend, Martin. De Michael Maliani
  • Supernova. (2000) Supernova. De Walter Hill
  • Aventura elefantástica. (2000) Whispers: An Elephant’s Balte. De Dereck Joubert
  • La pasión de Ruby. (2001) Ruby’s Bucket of Blood. De Peter Werner
  • Un golpe maestru. (2001) The Score. De Frank Oz
  • La tierra prometida. (2002) Sunshine State. De John Sayles
  • Anónimos. (2003) Masked and Anonymous. De Larry Charles
  • Mr. 3000, a #tres golpes de la fama. (2004) "Mr. 3000". De Charles Stone III
  • Sr. y Sra. Smith. (2005) ms. and msr. smith. De Doug Llimen
  • Nothing But the Truth . (2008)
  • Notorious. (2009) Voletta Wallace. De George Tillman, Jr
  • ER. (2009) Dr. Catherine Banfield.
  • Los Simpson. (2010) Michelle Obama
  • Jumping the Broom. (2011) Mrs. Watson
  • Green Lantern - Llinterna Verde. (2011) Doctora
  • Esto ye la guerra. (2012) de McG
  • Oxetivu: La Casa Blanca. (2013) Antoine Fuqua
  • American Horror Story: Coven. (2013) Marie Laveau
  • American Horror Story: Freak Show (2014) Desiree Dupree
  • White Bird in a Blizzard (2014) Dr. Thaler
  • London Has Fallen (2015)
  • American Horror Story: Hotel (2015) Ramona Royale
  • American Horror Story: Roanoke (2016) Monet Tumusimme
  • 9-1-1 (2018) Athena Grant
  • Black Panther (2018) Ramonda
  • Mission: Impossible 6 (2018)

Como productoraEditar

  • La pasión de Ruby. (2001) Ruby’s Bucket of Blood. De Peter Werner

Premios y nominacionesEditar

ÓscarEditar

Añu Categoría Película Resultancia
1994 Meyor Actriz What's Love Got to Do with It Nominada

Globos d'OruEditar

Añu Categoría Película Resultancia
1994 Meyor Actriz - Comedia o musical What's Love Got to Do with It Ganadora

Premios EmmyEditar

Añu Categoría Serie de TV Resultancia
2015 Meyor Actriz de #reparto - Miniserie o telefilme American Horror Story: Freak Show Nominada
2014 American Horror Story: Coven Nominada
2003 Meyor Especial infantil Our America Nominada
2002 Meyor Actriz - Miniserie o telefilme The Rosa Parks Story Nominada
1996 Meyor Actuación en serie infantil Storytime Nominada

Premios SAGEditar

Añu Categoría Serie de TV Resultancia
2013 Meyor actriz de televisión - Miniserie o telefilme Betty and Coretta Nominada
2001 Ruby's Bucket of Blood Nominada

Enllaces esternosEditar