Abrir el menú principal

Anita Pomares, más conocida como Anita Page (Nueva York, 4 d'agostu de 1910Los Angeles, 6 de setiembre de 2008), foi una actriz estauxunidense.

Anita Page
Anita Page Stars of the Photoplay.jpg
Vida
Nacimientu Flushing Traducir4  d'agostu de 1910
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Van Nuys Traducir6  de setiembre de 2008

(98 años)
Sepultura Cementeriu de Holy Cross
Familia
Casáu/ada con Nacio Herb Brown  (1934 -  1935)
Oficiu
Oficiu actriz de cine y actriz de teatru
IMDb nm0656105
www.anitapage.com/
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

De padres salvadoreños, el so padre yera xofer y el so hermanu un instructor de ximnasia. Nos sos empiezos figuró como Anita Ríos.

Primero ufiertóse-y un contratu cola productora Metro-Goldwyn-Mayer, cola que filmó delles películes y actuó con grandes estrelles.

Para 1930 yá se convirtiera nuna de les actrices más importantes. Empecipió la so carrera artística nel cine mudu, empecipiando en 1925 hasta 1933, cuando se retira pa dedicase más tiempu a la so familia. En 1936 actúa en "Hitch Hike to Heaven".

Tornó 27 años dempués, en 1963 p'actuar en "Saint Mike". 33 años dempués, en 1996 vuelva pa participar en "Sunset After Dark", y depués siguió hasta los sos últimos díes actuando en 5 películes más.

Nel momentu de la so muerte, yera una de les poques persones que llegaron al sieglu XXI n'actuando d'adultes (anque moza) nel cine mudu (Barbara Kent, Dorothy Janis y Miriam Seegar son dalgunes de les otres). Yera tamién la única sobreviviente n'asistir a la primer ceremonia d'entrega de los premios Óscar en 1929.

Finó a los 98 años en Los Angeles, California el 7 de setiembre de 2008.

Tuvo casada col compositor Nacio Herb Brown y sobrevíven-y el so dos fíos, Linda y Sandra.

FilmografíaEditar

  • Frankenstein Rising (2008)
  • Bob's Night Out (2004)
  • Mumsie (2003)
  • The Crawling Brain (2002)
  • Witchcraft XI: Sisters in Blood (2000)
  • Sunset After Dark (1996)
  • Saint Mike (1963)
  • Hitch Hike to Heaven (1936)
  • I Have Lived (1933)
  • The Big Cage (1933)
  • Soldiers of the Storm (1933)
  • Jungle Bride (1933)
  • Prosperity (1932)
  • Skyscraper Souls (1932)
  • Night Court (1932)
  • Are You Listening? (1932)
  • Under Eighteen (1932)
  • Sidewalks of New York (1931)
  • Gentleman's Fate (1931)
  • The Easiest Way (1931)
  • Reducing (1931)
  • War Nurse (1930)
  • Little Accident (1930)
  • Our Blushing Brides (1930)
  • Caught Short (1930)
  • Free and Easy (1930)
  • Great Day (1930)
  • Navy Blues (1929)
  • Speedway (1929)
  • Our Modern Maidens (1929)
  • The Broadway Melody (1929)
  • The Flying Fleet (1929)
  • West of Zanzibar (1928)
  • While the City Sleeps (1928)
  • Our Dancing Daughters (1928)
  • Telling the World (1928)
  • Beach Nuts (1927)
  • Love Em and Leave Em (1926)
  • A Kiss for Cinderella (1925)

Enllaces esternosEditar