Abrir el menú principal

Barbara Kent ( Gadsby, Alberta, Canadá, 16 d'avientu de 1907 - California, 13 d'ochobre de 2011) col seudónimu de Barbara Cloutman, actriz que se destacar nel cine mudu principalmente. Foi una de les últimes sobrevivientes d'aquel periodu cinematográficu.

Barbara Kent
Barbara Kent.png
Vida
Nacimientu Gadsby Traducir16  d'avientu de 1907
Nacionalidá Bandera de Canadá Canadá
Fallecimientu

Palm Desert13  d'ochobre de 2011

(103 años)
Causa de la muerte enfermedá
Estudios
Estudios Escuela Preparatoria Hollywood Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz de cine y actriz de teatru
IMDb nm0448661
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Fía de Jullion Curtis y Lily Louise (Kent) Cloutman, nació nel pueblu de Gadsby, na provincia canadiense de Alberta, y foi escoyida Miss Hollywood Pageant (Miss Guapura de Hollywood, n'español) en 1925. Realizó los sos estudios secundarios na Escuela Cimera de Hollywood, recibiéndose alredor de 1924. Ensin haber incursionado na actuación práuticamente, nin siquier nes obres teatrales de la so escuela, foi contratada por Universal Studios (fundáu en 1912) pa componer un pequeñu rol en cine. Pa ello, tomó una serie de clases d'actuación. Depués fíxose reconocida como comediante, opuesta al primer actor Reginald Denny. En 1926 en Flesh and the Devil, de Clarence Brown, acompañó a la reconocida Greta Garbo (qu'interpretaba a una malvada vampiresa) y a John Gilbert, ente que la trama incluyía'l xéneru románticu.

En 1927, añu en que rodó cuatro películes, llamó l'atención en Non Man´s Law onde nadó desnuda respeutivamente. El fechu causó un gran discutiniu y vienta d'entraes, pero la mesma actriz tuvo de confesar que nel momentu d'esa escena utilizaba un traxe de bañu color piel. Ellí tamién compartió cartelu col cómicu Oliver Hardy, quien encarnó a un villanu nesta ocasión. La so popularidá amontárase tantu, que formó parte del esitosu grupu de les WAMPAS Baby Stars de 1927. En 1929 empezaron a entrepolar nes películes pequeñes tresmisiones sonores, polo que Kent tomó clases de cantar pa modificar delles dificultaes na so voz. Depués, protagonizó con Harold Lloyd la comedia Welcome Danger.[1] Esti llabor, xuntu col que fixo en Feet First, de 1930, consagrar definitivamente.

 
Barbara Kent en Oliver Twist (1933).

Darréu llúcióse na adaptación de Vanity Fair (1932), cola protagonización estelar de Myrna Loy y la direición de Chester M. Franklin. Con 78 minutos de duración, ocupó'l papel de Amelia Sedley. Recibió importantes aponderamientos de la crítica cinematográfica por Oliver Twist (1933), onde compunxo a la tía materna del protagonista de la historia (con autoría de Charles Dickens). En 1932 contraxo matrimoniu col axente y productor cinematográficu Harry Y. Edington, 18 años mayor qu'ella. A lo llargo de la so carrera, participó en 31 películes, como Prowlers of the Night (1926), The Drop Kick (1927), Night Ride (1930), Grief Street (1931), Beauty Parlor (1932), ente otres.

Tres un periodu d'inactividá d'un añu, retornó al mediu con Rockless Decision, con ayuda del so maríu. Sicasí la so popularidá menguara considerablemente y viose obligada a cumplir otros roles más pequeños.[2] En 1949, seis díes enantes de celebrar el so 61° cumpleaños, morrió'l so maríu; polo que enviuda a los 42 años. A pesar de que se caltuviera vixente hasta 1941 per mediu d'audiciones, el decesu d'el so home alloñar definitivamente del espectáculu.

Foi una de les últimes sobrevivientes del periodu mudu del cine americanu y, a los sos 103 años, foi considerada hasta la so muerte la figura del cine más llonxeva, siendo precedida por Katharine Hepburn (1906-2003), Gloria Stuart (1910-2010), Miriam Seegar (1907-2011), Mary Carlisle (1912-) y Anita Page (1910-2008). Dende'l so retiru definitivu, negóse rotundamente a ufiertar notes periodístiques y poques noticies saber d'ella. En 2004, cuando cuntaba con 98 años, súpose que moraba nun asilu allugáu en Sun Valley, Idaho. Finó n'ochobre de 2011.

FilmografíaEditar

  • Flesh and the Devil (1926)
  • Prowlers of the Night (1926)
  • The Lone Eagle (1927)
  • Non Man's Law (1927)
  • The Small Bachelor (1927)
  • The Drop Kick (1927)
  • Modern Mothers (1928)
  • Stop That Man (1928)
  • That's My Daddy (1928)
  • Lonesome (1928)
  • Welcome Danger (1929)
  • The Shakedown (1929)
  • Night Ride (1930)
  • Dumbbells in Ermine (1930)
  • Feet First (1930)
  • What Men Want (1930)
  • Freighters of Destiny (1931)
  • Chinatown After Dark (1931)
  • Grief Street (1931)
  • Indiscreet (1931)
  • Self Defense (1932)
  • Pride of the Legion (1932)
  • Non Living Witness (1932)
  • Beauty Parlor (1932)
  • Vanity Fair (1932)
  • Marriage on Approval (1933)
  • Her Forgotten Past (1933)
  • Oliver Twist (1933)
  • Reckless Decision (1933)
  • Swellhead (1935)
  • Guard That Girl (1935)

ReferenciesEditar

  1. «Barbara Kent» allmovie.com.
  2. «Barbara Kent» NNDB.

Enllaces esternosEditar