El Barriu de Moreda, ta asitiáu nel estremu oeste de Xixón (Asturies, España), ente los barrios de La Calzada y El Natahoyo.

Barriu de Moreda
Alministración
País España
Autonomía Principáu d'Asturies
Provincia provincia d'Asturies
Conceyu Xixón
Partíu xudicial Xixón
Tipu d'entidá barriu
Xeografía
Coordenaes 43°32′13″N 5°40′57″W / 43.5369°N 5.6824°O / 43.5369; -5.6824
Barriu de Moreda alcuéntrase n'Asturies
Barriu de Moreda
Barriu de Moreda
Barriu de Moreda (Asturies)
Más información
Estaya horaria UTC+01:00
Cambiar los datos en Wikidata

Cuenta con una población cercana a los 1.000 habitantes. Tá asitiada a 400 metros de la playa de Poniente y a un quilómetru del centru ciudá.

Historia editar

El Barriu de Moreda nació na década de los noventa a consecuencia de los Fondos Mineros d'Asturies, en calidá de Cooperativa ente Comisiones Obreres y la UXT. Diversos organismos sindicales y patronatos de trabayadores construyeron los edificios que güei puen contemplase nel barriu.

Accesos editar

 
Patiu del IES Emilio Alarcos.

El Barriu de Moreda tien una conexón direuta coles llinies d'autobús urbanu de Xixón (EMTUSA); asina como la Estación de Ferrocarril de Xovellanos, interconectada con Lleón y Uviéu. Amás, tien una salida direuta cola autovía A-66 (Y).

Equipamientos Sociales editar

El barriu tien un centru de salú propiu, un institutu d'Educación Secundaria (IES Emilio Alarcos), diversos bares y restaurantes, supermercaos, etc... Tamién tien un gran parque dotáu de numberoses instalaciones deportives como'l polideportivu, la piscina municipal y la pista del Mundial de Patinaxe 2008.

Fiestes editar

Añalmente, el barriu celebra les fiestes de l'Asociación de Vecinos. Suelen ser el segundu fin de selmana de setiembre.

Referencies editar

Enllaces esternos editar