Betty Amann

10-05-2020 09:44

Philippine «Betty» Amann (10  de marzu de 1905Pirmasens - 3  d'agostu de 1990Westport) foi una actriz xermano-estauxunidense.

Betty Amann35mm film frames.svg
Betty Amann.jpg
Vida
Nacimientu

Pirmasens[1]10  de marzu de 1905

[2]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Bandera d'Alemaña Alemaña
Muerte

Westport3  d'agostu de 1990

[2] (85 años)
Estudios
Llingües alemán
Oficiu
Oficiu actrizactriz de cine
Premios
IMDb nm0023894
Cambiar los datos en Wikidata

Na Alemaña de 1928, protagonizó xuntu al actor Gustav Fröhlich, la película Asphalt de Joe May. Joe May y el productor Erich Pommer afayaron el so talentu pa la industria del cine alemán.

En 1987, Betty Amann recibió'l premiu Filmband in Gold pola so llarga carrera nel cine alemán.

FilmografíaEditar

  • 1926: The Kick-Off (Direutor: Wesley Ruggles)
  • 1928: The Trail of the Horse Thieves (Direutor: Robert De Lacey)
  • 1929: Asphalt (Direutor: Joe May)
  • 1929: Der Sträfling aus Stambul (Direutor: Gustav Ucicky)
  • 1929: Der weiße Teufel (Direutor: Alexander Wolkow)
  • 1930: Gefährliche Romanze (Direutor: Michal Wászynski)
  • 1930: Die großy Sehnsucht (Auftritt, Direutor: Istvan Szekely)
  • 1930: O alte Burschenherrlichkeit (Direutor: Rolf Randolf)
  • 1930: Hans in allen Gassen (Direutor: Carl Froelich)
  • 1931: Das Lied der Nationen (Direutor: Rudolf Meinert)
  • 1931: Endlich sind wir reich (Rich and Strange, Direutor: Alfred Hitchcock)
  • 1932: Der großy Bluff (Direutor: Georg Jacoby)
  • 1933: Die kleine Schwindlerin (Direutor: Johannes Meyer)
  • 1933: Schleppzug M 17 (Direutor: Heinrich George y Werner Hochbaum)
  • 1933: Strictly in Confidence (Direutor: Clyde Cook)
  • 1938: In Old Mexico (Direutor: Edward D. Venturini)
  • 1943: Isle of Forgotten Sins (Direutor: Edgar G. Ulmer)

(Nomes de les películes n'alemán ya inglés)

Enllaces esternosEditar

  1. 1,0 1,1 1,2 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 11 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: fdfc706d24a24413a9a85a3673ec263d. Apaez como: Betty Amann. Data de consulta: 9 ochobre 2017.