El cabu de la Roca (portugués: cabu da Roca) ye'l cabu asitiáu nel puntu más occidental del Portugal continental y, por tanto, de la península ibérica, d'Europa continental y d'Eurasia. Yera conocíu polos romanos como Promontorium Magnum, y mientres la era de la navegación a vela como la Roca de Lisboa.

Cabu de la Roca
Cabo da Roca (pt)
Situación
PaísBandera de Portugal Portugal
Distritu portugués Distritu de Lisboa
Conceyu Sintra
Freguesia Colares
Tipu cabu
Asitiáu en Océanu Atlánticu
Coordenaes 38°46′51″N 9°30′02″W / 38.7808°N 9.5006°O / 38.7808; -9.5006
Cabu de la Roca alcuéntrase en Portugal
Cabu de la Roca
Cabu de la Roca
Cabu de la Roca (Portugal)
Datos
Altitú media 140 m
Cambiar los datos en Wikidata

Ta asitiáu nel distritu de Lisboa, nel términu municipal de Sintra, a 40 quilómetros al oeste de la capital lusa y a 18 quilómetros al oeste de Sintra, nel Parque Natural de Sintra-Cascais. Les sos coordenaes tán inscrites nuna placa de piedra del monumentu del llugar. El cantil remanez del océanu Atlánticu a aproximao 140 metros sobre'l nivel del mar. Enriba del cantil hai un faru y una tienda pa turistes.

El cabu ye una popular atraición turística, siendo'l so paisaxe bien fotografiáu polos visitantes. Cada domingu pela mañana suel tener llugar una concentración motera.

El poeta Luís de Camões definió'l cabu da Roca como'l llugar «onde la tierra acaba y el mar empieza» (portugués: onde a terra acaba e o mar começa).

Galería d'imáxenes editar

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar