Clarence Clemons

Clarence Clemons (Norfolk, Virxinia, Estaos Xuníos, 11 de xineru de 1942 - 18 de xunu de 2011, Florida, Estaos Xuníos),[11] recibía'l nomatu de Big Man foi un músicu estauxunidense. Conocíu principalmente por ser el saxofonista de la E Street Band, polos sos discos en solitario y por collaboraciones con importantes figures musicales.

Clarence Clemons35mm film frames.svg
Clarence clemons Olbrich.JPG
Vida
Nacimientu

Norfolk[1]11  de xineru de 1942

[8]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu afroestauxunidense
Llingua materna inglés
Muerte

Palm Beach (es) Traducir18  de xunu de 2011

[8] (69 años)
Sepultura Ḥawai[10]
Causa de la muerte accidente vascular cerebral
Fíos/es 4
Estudios
Llingües falaes inglés
Oficiu
Oficiu actor, saxofonistaactor de televisión
Alcuñu/os The Big Man
Xéneru artísticu Rock
Instrumentu musical saxofón
Discográfica Columbia Records
IMDb nm0166317
clarenceclemons.com
Cambiar los datos en Wikidata

DiscografíaEditar

Discografía cola E Street Band al completoEditar

Discografía con Bruce SpringsteenEditar

Discografía con Gary U.S. BondsEditar

Álbumes o singles en collaboración con otros artistesEditar

Discografía con unu o más miembros de la E Street BandEditar

Discografía como solistaEditar

FilmografíaEditar

  • 1977 - New York, New York como Cecil Powell.
  • 1989 - El alucinante viaje de Bill y Ted como'l miembru central del conseyu del futuru.
  • 1993 - Distracción fatal como Clarence.
  • 1998 - El ritmo continúa como miembru de los Luisiana Gator Boys.
  • 1999 - Swing como Jack.
  • 2011 - The Edge of Glory interpretándose a si mesmu.

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 10 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 9 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  3. 3,0 3,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  4. 4,0 4,1 Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6cv5fkr. Apaez como: Clarence Clemons. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. 5,0 5,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 71584267. Apaez como: Clarence Anicholas Clemons. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  6. 6,0 6,1 Afirmao en: Encyclopaedia Metallum. Identificador Encyclopaedia Metallum de artista: 339555. Apaez como: Clarence Clemons. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  7. 7,0 7,1 Afirmao en: Dutch Top 40. Identificador Nederlandse Top 40 de artista: clarence-clemons. Apaez como: Clarence Clemons. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  8. 8,0 8,1 Afirmao en: Babelio. Identificador Babelio de autor: 114865. Apaez como: Clarence Clemons. Llingua de la obra o nome: francés.
  9. URL de la referencia: http://www.nj.com/news/index.ssf/2011/06/clarence_clemons_dies.html.
  10. Afirmao en: Find a Grave. Llingua de la obra o nome: inglés.
  11. Clarence Clemons, el saxofonista de Bruce Springsteen