Día Mundial de la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC)

La Iniciativa Mundial contra la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (GOLD) entama añalmente'l Día Mundial de la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC) el segundu o tercer miércoles de payares.

Día Mundial de la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC)
Día de celebración El segundu o tercer miércoles de payares
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

La Iniciativa Mundial contra la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (GOLD) entama'l Día Mundial de la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC) el segundu o tercer miércoles de payares.[1]

Nel Día Mundial de la EPOC inténtase promover en tol mundu una más fonda comprensión de la enfermedá y una meyor atención a los pacientes.
El Día Mundial, entamáu pola Iniciativa Mundial contra la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (GOLD), acompañar d'una serie actividaes al cargu de profesionales de la salú y grupos de pacientes de tol mundu.
Según los cálculos de la OMS correspondientes a 2004, hai 64 millones d'enfermos de EPOC. La OMS preve que pa 2030 esta dolencia alzaríase na tercer causa más importante de mortalidá en tol mundu. Los principales factores de riesgu son el tabaquismu, la contaminación del aire, tantu n'espacios zarraos como nel esterior, y l'inhalación de partícules de polvu y sustancies químiques nel llugar de trabayu.

Temes del Día Mundial de la Enfermedá Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC) editar

Añu Tema
19 de payares de 2014 "Nun ye demasiáu tarde". n'inglés
20 de payares de 2013 "Nun ye demasiáu tarde". n'inglés
14 de payares de 2012 "Nun ye demasiáu tarde". n'inglés
16 de payares de 2011 "¿Fálta-y l'aliendu? ¡Usté puede tener EPOC! Preguntar al so médicu alrodiu de una simple prueba de respiración llamada espirometría".
17 de payares de 2010 2010 - L'Añu del Pulmón: "Mida la so salú pulmonar - Preguntar al so médicu alrodiu de una prueba llamada espirometría". n'inglés
18 de payares de 2009 "Breathless not Helpless!". n'inglés
19 de payares de 2008 "Breathless not Helpless!". n'inglés
14 de payares de 2007 "Breathless not Helpless!". n'inglés
18 de payares de 2006 "Breathless not Helpless!". n'inglés
16 de payares de 2005 "Breathless not Helpless!". n'inglés
17 de payares de 2004 "Don’t Ignore COPD!". n'inglés

Referencies editar

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar