Daniela Alvarado

actriz venezolana

Daniela del Carmen Alvarado Álvarez (23 d'ochobre de 1980Caraques) ye una actriz venezolana. Ye fía del actor Daniel Alvarado y l'actriz Carmen Julia Álvarez, incursionó nel mundu de l'actuación a los 4 años.[2]

Daniela Alvarado35mm film frames.svg
Daniela Alvarado en 2008.jpg
Vida
Nacimientu

Caraques23 d'ochobre de 1980

[1] (42 años)
Nacionalidá Bandera de Venezuela Venezuela
Familia
Padre Daniel Alvarado
Madre Carmen Julia Álvarez
Oficiu actrizactriz de cine
Altor 1,64 m
IMDb nm1111454
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Empecipio como baillarina del Ballet clásicu y pasó a pertenecer al famosu grupu infantil de baille llamáu "Los Minipop". Ellí permaneció mientres llargu tiempu baillando en programes y espectáculos como "Sábadu Sensacional", "Miss Venezuela" y "Meridianu d'Oru". Más tarde, dexó'l baille a un llau pa empezar la so carrera como actriz. Les sos primeres actuaciones realizar na serie televisiva Ada y na pantalla grande xunto al so pá Daniel Alvarado, na controversial producción cinematográfica Macu, la muyer del policía.

En 1995. "Amores de fin de sieglu" daría-y la oportunidá de trabayar en RCTV, canal televisiva que-y ufiertaría más tarde el so primeres protagónicos y que la consagraría como una de les meyores actrices de telenoveles del momentu.

En 1996, actúa en La Inolvidable faciendo pareya xuntu con Juan Carlos Alarcón. Al añu siguiente, participa en Venevisión na esitosa serie xuvenil "A tou corazón" (onde interpreta'l papel de "Melissa Rodríguez" una moza de mal calter y malcriada), xunto a Juan Alfonso Baptista, Gaby Espín , Roque Valero y Adrián Delgado. Amás formó parte del repartu de la película "La Primer Vegada" protagonizada pol famosu grupu musical "Salserín". La serie convertir nun iconu na década, llegándose a tresmitir en dellos países del esterior, y catapultando a la fama a estes figures. Depués realiza'l so primera protagónico, personificando al "Jo" (Josefina) nuna adautación de la novela "Muyerines", de la escritora d'Estaos Xuníos Louisa May Alcott, que tuvo ambientada na dómina colonial Venezolana. El so trabayu al igual que la serie foi un ésitu de crítiques y d'audiencia n'horariu vespertín.

Nel 2000, protagoniza en RCTV la telenovela Mariú, na que personificó a una chica quien taba siendo inxustamente señalada como la responsable d'un crime qu'ella nun cometió. Compartió rol protagonista con Carlos Montilla, esta telenovela representó un gran retu pa ella, al personificar a finales de la mesma, a una muyer con muncha más edá de la qu'ella tenía nesi entós.

Nesi mesmu añu protagoniza xunto a Simón Pestana, la telenovela "Angélica Pecado" la cual tuvo un rating promediu de 7.8 mientres les sos emisiones.

Depués, na mesma canal, realizó la telenovela "Juana, la virgen"[3] Dempués grabó "La Invasora", telenovela qu'encetaba la tema de la invasión a la privacidá de la xente al traviés de cámares ocultes (Lo que pudiera interpretase como una especie de voyeurismo).

En 2005, tornó a Venevisión y participó na telenovela "Solicítase Príncipe Azul", onde compartió'l rol protagonista colos artistes Adrián Delgado, Gaby Espín y Rafael Novoa.[4]

Darréu, nel 2006 realizó na mesma canal la telenovela "Voltea pa' que te enamores" xunto a Jonathan Montenegro y la primer actriz Mimí Lazo, la telenovela marcó pauta entós daquella, teniendo los más altos niveles de sintonía, yá que foi una de les poques ocasiones en qu'una telenovela ta basada en casos de la vida real, entemecíos con toques risibles. Tanto asina, que llegó a estendese por pocu más d'un añu, estendióse 4 meses más de lo que debía de durar yá asina llegó a la so final rápido con 286 capítulos.[5]

En 2009, depués de tar alloñada 2 años de les telenoveles, tornó cola producción "Un marido para Estela" que protagonizó xunto a Luis Gerónimo Abreu.[6]

En 2010, realizó una actuación especial como ella mesma na telenovela La muyer perfecta.

En 2012, sigui trabayando en Venevisión, protagoniza con gran ésitu la telenovela Mi ex me tiene ganas xunto a Luciano D' Alessandro y un gran repartu, esta telenovela ye la segunda collaboración que fai col escritor Martín Hahn siendo la primera Angélica Pecado.[7] Igualmente trabaya na película ganadora d'un goya, Azul y non tan rosa.[8]

Na so opinión personal considera que'l so personaxe más significativu foi'l de " Juana " en Juana, la virgen, yá que la dio a conocer nel mundu.

Dizse que nel 2015 torna de nuevu a les noveles con este mesmu escritor, Daniela Alvarado va faer el so debú como Villana principal.

FilmografíaEditar

Televisión
Añu Títulu Personaxe
1989 La revancha Gabriela Santana
1991 La muyer prohibida Marta "Martica" Gallardo Rivas
1992-1993 Divina obsesión Paula
1993 El paséu de la gracia de Dios Sofía
1995 Amores de fin de sieglu Gabriela Rossy Montalbán
1996 La Inolvidable Virginia Calcaño
1997 A tou corazón Melissa Rodríguez
1999 Muyerines Josefina "Jo" Bracho
2000 Mariú María Eugenia Sampedro "Mariú" / María Cristina Vicario
2000-2001 Angélica Pecado Angélica Rodríguez López
2002 Juana, la virgen Juana Pérez
2003 La Invasora Mariana del Carmen Guerra
2005 Solicítase principe azul María Corina Del Valle Palmieri
2006 Voltea pa' que te enamores Dileidy María López
2009 Un marido para Estela Cercu Morales
2010-2011 La muyer perfecta Ella mesma
2012 Mi ex me tiene ganas Pilar La Roca "Lalo"
2015 A puru corazón Profesora
2017 Para verte mejor Daniela
Cine
Añu Película Papel
1987 Macu, la muyer del policía
1993 La Isla de Los Tigritos Daniela
1997 La Primer Vegada
2004 Puntu y raya Yosmar Coromoto
2006 Chao Cristina (Película) Dulce María Acevedo
2007 13 segundos Luisa
2007 Una güela virxe Antonieta García / La Güela Virxe
2008 L'enemigu
2010 Taíta Boves Inés
2012 Azul y non tan Rosa Patricia
2012 Caraques, les dos cares de la vida
2013 Esclavu de Dios Inés
2016 El show de Willi La Periodista
2016 Solteres Indisponibles[9]

TeatruEditar

  • Rellatos Borrachos, 2011.[10]
  • Mr. Cacri, 2014.
  • Gugubuh, 2014.[11]
  • Los homes nun mienten, 2014.[12]
  • Nós, 2015.
  • Fecha en Venezuela, 2017.

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm1111454. Data de consulta: 21 xunetu 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. «Daniela Alvarado | Venevision». Archiváu dende l'orixinal, el 29 d'agostu de 2016. Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  3. «virxe-rctv-2002.html Juana la Virxe - RCTV (2002)». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  4. «Daniela Alvarado: De neña maravía a meyor actriz venezolana». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  5. «secretu-de-una-bona-novela-esta-en-la-interpretacion Daniela Alvarado: "El secretu d'una bona novela ta na interpretación"». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  6. «Daniela Alvarado y Luis Gerónimo Abreu esfruten el so romance nUn maríu pa Cercu». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  7. «ex Daniela Alvarado: Nun volvería con un ex». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  8. «espera-de-los-goya/ Entrevista a Daniela Alvarado de "Azul y non tan rosa"». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  9. http://www.reporte1.com › ENTRETENIMIENTU
  10. «Dora Mazzone comparte creitos con Daniela Alvarado». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  11. «m'importa-que-falen-de-el mio "Nun m'importa que falen de mi"». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.
  12. «tables-con-los homes-nun mienten/ Daniela Alvarado vuelve a les tables con Los Homes Nun Mienten». Consultáu'l 19 de setiembre de 2015.

Enllaces esternosEditar