Diferencies ente revisiones de «Xefe de Gobiernu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Uníu +Xuníu)
mSin resumen de edición
Llinia 4:
El '''xefe de Gobiernu''' ye la persona qu'exerz la dirección del [[poder executivu]] y responsabilízase del [[Gobiernu]] d'un [[Estáu]] o d'una [[entidá subnacional|subdivisión territorial d'esti]] ([[estáu federáu|estáu]], [[provincia]], o otra). El procesu d'elección de xefes de Gobiernu varia d'alcuerdu al país y depende, ente otros factores, de la [[forma de gobiernu]] utilizada naquel.
 
Nun [[sistema parlamentariu]] ye'l cargu qu'ostenta la persona qu'exerz la xefatura de Gobiernu puede ser: [[primer ministru]], ''[[premier]]'', [[canciller]], [[presidente del Conseyu de Ministros]], [[presidente del Gobiernu]], [[Taoiseach]], o otros.
 
Nos países con [[sistema presidencial|sistemes presidenciales]], como [[Estaos Xuníos]] o [[Chile]], la xefatura de Gobiernu correspuende al [[presidente]] de la República, quien tamién y simultáneamente ye'l [[xefe d'Estáu]]. Polo xeneral, nestos sistemes de gobiernu nun esiste una figura que detente una autoridá entemedia ente'l presidente y los demás secretarios o ministros d'Estáu. Escepcionalmente hai sistemes presidenciales que sí contemplen una figura que s'avera al del xefe de Gobiernu, como'l [[Presidente del Conseyu de Ministros del Perú|primer ministru]] del [[Perú]].
Llinia 15:
 
== Denominaciones ==
* [[Presidente de la República]]
* [[Xefe d'Estáu]]
* [[Canciller]]
Llinia 31:
 
== Referencies ==
{{Listarefllistaref}}
 
== Enllaces esternos ==
{{Commonscat|Heads of government}}
 
 
 
 
__NOTOC__