Diferencies ente revisiones de «Ur»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Saddam Hussein +Sadam Husein)
m correiciones
Llinia 91:
 
Unu de los afayos más sorprendentes de la espedición de Leonard Wooley en Ur foi una serie de 16 sepulturas a les que se denominó les ''Tumbes Reales de Ur''. Pertenecíen al períodu Dinásticu Arcaicu y taben construyíes por parés de lladriyu o piedra coronaes por una [[bóveda]]. Atopar nun campusantu mayor, destináu a tou tipu de persones y que contenía más de 2.500 tumbes. Caúna de les tumbes reales contenía un cuerpu principal y un ciertu númberu d'acompañantes, según numberoses riqueces.
[[Archivu:Puabi gold vase.gif|thumb|AcopaCopa d'oru atopada na tumba de la reina [[Puabi]], anguaño nel [[Muséu Británicu]]. [[sieglu XXVII a. C.|2600]] - [[sieglu XXV a. C.|2400 a. C.]], [[períodu Dinásticu Arcaicu]].]]
De toles sepulturas, destacaba la d'una reina identificada gracies a la so [[sellu cilíndricu]] como [[Puabi]]. Nel so interior, amás de la reina, atopábense los cuerpos de cinco hombre armaos y diez mujer acompañaes pola magnífica [[Arpa de Ur]] rematada pela cabeza d'un toru n'oru. La cámara contenía inclusive un carru y les cadarmes de dos gües. El cuerpu de la reina taba envolubráu en xoyes y mantos con incrustaciones. Sobre la cabeza llevaba un tocáu a base de fueyes y una peineta rematada por estrelles de cinco puntes. Cerca de la so mano tenía una copa d'oru. Debaxo d'un bagul había un pasadizo que comunicaba con otra cámara funeraria; nella atopaba'l rei [[A-kalam-dug]] de Ur, que la so balta fuera parcialmente escalada.