Diferencies ente revisiones de «Niue»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: elexíu => elixíu
Llinia 52:
Niue nun ye un estáu miembru de les [[Naciones Xuníes]], pero les organizaciones dependientes d'ella acepten el so estatus d'estáu llibre asociáu, y considérenlu equivalente a la independencia no que cinca a la llei internacional. Poro, Niue forma parte de delles de les axencies de la ONX, como la [[UNESCO]] o la OMS, y ye invitáu, igual que l'otru estáu que nun forma parte de la ONX les islles Cook, a asistir a les conferencies de Naciones Xuníes. Niue forma parte de la [[Comunidá del Pacíficu]] de magar [[1980]].
 
El país sodivídese en 14 conceyos (''villages''). Caún ye dirixíu por un conseyu, elexíuelixíu democráticamente, qu'escueye a un alcalde, y como los conceyos son, al tiempu, distritos electorales, caún unvia tamién un representante al parllamentu del país. Nesti pequeñu país democraticu les eleiciones llexislatives cellébrense cada trés años.
 
El Plan Estratéxicu Integráu de Niue (''Niue Integrated Strategic Plan'', NISP), adoptáu en 2003, ye'l plan de desarrollu nacional, el que fixa les prioridaes nacionales de desarrollu en árees como la sostenibilidá financiera. De magar finales del [[sieglu XX]] el país tien convertíose nún llíder del crecimientu verde, y, cola axuda de la Xunión Europea, ta camudando toes les sos fontes d'enerxía por otres renovables.