Folixa na Primavera

La Folixa na Primavera ye una fiesta nacida en 1996 que se celebra na llocalidá asturiana de Mieres del Camín. Ye una importante cita nel calendariu musical y tradicional del Arcu Atlánticu.

Celébrase un fin de selmana d'abril y la so programación xira en redol a la música celta, les tradiciones y la sidra asturiana. Mientres trés díes puede esfrutase d'actuaciones de bandes de gaites, grupos de baille rexonal y conciertos de grupos celtes procedentes de rexones de l'Arcu Atlánticu.

Unu de los puntos fuertes del programa ye la sidra asturiana. Ufiértase sidra de baldre de diversos llagares asturianos cola sola compra d'un vasu que contién impresu un dibuxu col motivu de la edición en cursu.

Dende'l puntu de vista gastronómicu mientres la fiesta ufiertar nos establecimientos hosteleros un variáu menú que consta de sopa de ablanes, menestra del tiempu, bacaláu, cabritu, borrachinos y sorbete de sidra. Coles mesmes mientres el sábadu y el domingu poner a la venta un típicu bollu relleno de chorizu asturianu (la bolla de la Folixa).

Referencies editar

Enllaces esternos editar