George Abela

políticu maltés

George Abela (en maltés: Ġorġ Abela; 22 d'abril de 1948Qormi (es) Traducir) ye un políticu maltés. Foi ente 2009 y 2014 Presidente de Malta.

George Abela
Presidente de Malta

4 abril 2009 - 4 abril 2014
Edward Fenech Adami - Marie-Louise Coleiro Preca
Vida
Nacimientu Qormi (es) Traducir22 d'abril de 1948[1] (75 años)
Nacionalidá Bandera de Malta Malta
Familia
Casáu con Margaret Abela (1976 – )
Fíos/es Robert Abela
Estudios
Estudios Universidá de Malta
Oficiu políticu
Premios
Creencies
Partíu políticu Partido Laborista (es) Traducir
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía editar

George Abela nació en Qormi, Malta. Asistió a la escuela primaria llocal en Qormi, y al Llicéu Hamrun. En 1965 matricular na Universidá de Malta, onde llogró'l so grau de Bachelor of Arts. Siguió los sos estudios y convirtióse en notariu públicu, y en 1975 graduóse como abogáu. Foi darréu contratáu pola Unión Xeneral de Trabayadores como un consultor xurídicu y trabayó dientro de la unión mientres 25 años, lo que-y xeneró la llogru d'una considerable esperiencia nel derechu llaboral.

Asociación de Fútbol de Malta editar

En 1982, dempués de sirvir como presidente del Qormi FC, foi escoyíu como presidente de l'Asociación de Fútbol de Malta. Él traxo cambeos nel Ministeriu de Rellaciones Esteriores, y la meyora de la infraestructura, onde'l motivos de formación, un ximnasiu, y construyó una clínica de fisioterapia, ya instalóse el llume artificial. Los xugadores de la Selección nacional de fútbol de Malta fueron contrataos per primer vegada na formación sobre una base profesional.

Partíu Llaborista editar

Dempués de diez años, en 1992, dexó'l cargu y tomó el puestu de Vicepresidente responsable d'Asuntos de les Partes nel Partíu Llaborista. Tres la victoria eleutoral del partíu en 1996, foi designáu como Asesor Llegal del Primer Ministru, Alfred Sant, y, por tanto, asistió a xuntes de gabinete. Él arrenunció a esti puestu en 1997 arriendes de desalcuerdos col Primer Ministru Alfred Sant. En 1998 rompiéronse tolos venceyos col Partíu del Trabayu informó, por cuenta del so desalcuerdu cola parte executiva la decisión de llamar a una puesta eleición que se consideró necesaria por cuenta de la crisis parllamentaria nel momentu d'esplegue. Nel añu 2000, país perdió'l favor de la Unión Xeneral de Trabayadores de l'alministración y oficialmente rotu tolos venceyos cola organización.

Dende l'añu 2000 camudó'l so enfoque a la práutica xurídica privada, en calidá de consultor xurídicu de diverses entidaes gubernamentales, incluyida la malta de Mediu Ambiente y de Planificación (MEPA) y la Xunión Europea Malta Directivu Comité d'Aición (MEUSAC). Esto, y la so persistente crítica pública de la Unión, los medios de comunicación llevó a especular alrodiu de un nuevu atopáu afinidá cola alministración nacionalistasobremanera col entós Primer Ministru Edward Fenech Adami y ministru del gabinete Austin Gatt. Estes especulaciones demostráu ser bien influyentes nel 2008 el lideralgu del Trabayo concursu. Tamién actuó como asesor xurídicu a cuatro recién fundada sindicatos, incluyíos el cargadores de muelle Malta Sindicatu.

Impugnóse la eleición de nuevu líder del Partíu Llaborista tres la dimisión de Alfred Sant, en 2008, xunto con Evarist Bartolo, Marie Louise Coleiro Preca, Joseph Muscat y Michael Falzon. El lideralgu decidió impugnase per mediu d'una segunda vuelta ente Mascate y Abela, que tuvo llugar el 6 de xunu de 2008. Abela en segundu llugar con 291 votos (33,64%), los Joseph Muscat que llogró 574 votos (66,36%). Acabante escoyer Joseph Muscat darréu convidar a participar n'asuntos de partíu nel marcu del nuevu lideralgu, y Abela foi nomáu como representante del Partíu Llaborista de Malta na XE Directivu Comité d'Aición (MEUSEC).

Presidencia editar

El 12 de xineru de 2009, el Primer Ministru Lawrence Gonzi anunció que'l Gobiernu sofitaba a George Abela como'l siguiente Presidente de Malta. Foi pa tomar el cargu que tenía Eddie Fenech Adami, que'l so mandatu de cinco años como Presidente de Malta terminaba'l 4 d'abril de 2009.[4] Esta foi la primer vegada na hestoria de Malta nel qu'un gobiernu nomó a un Presidente de la oposición. Abela arrenunció a MEUSAC y al Partíu del Trabayu. El 1 d'abril de 2009, la Cámara de Representantes aprobó a George Abela como la 8 ª presidente de la República. La moción foi sofitada por Joseph Muscat el líder de la oposición y por Gonzi, el Primer Ministru. El 4 d'abril de 2009, al mediudía, George Abela xuró como Presidente de Malta. Tres les eleiciones presidenciales de 2014, dende'l 4 d'abril foi asocedíu nel cargu pola nuevu presidenta del país, Marie-Louise Coleiro Preca.


Predecesor:
Eddie Fenech Adami
 
Presidente de la República de Malta

2009 - 2014
Socesor:
Marie-Louise Coleiro Preca

Referencies editar

  1. Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: abela-george. Apaez como: George Abela. Llingua de la obra o nome: alemán.
  2. URL de la referencia: https://www.boe.es/boe/dias/2009/11/21/pdfs/BOE-A-2009-18550.pdf.
  3. URL de la referencia: https://archiv.prezident.sk/gasparovic/index2bee.html?rad-bieleho-dvojkriza-i-trieda. Llingua de la obra o nome: eslovacu. Data de consulta: 20 avientu 2021.
  4. The Times (10 de xineru de 2009). «George Abela favoritu pa ser el próximu Presidente» (inglés). Archiváu dende l'orixinal, el 23 de xineru de 2009. Consultáu'l 11 de xineru de 2009.