Islla Adams (Nueva Zelanda)

islles subantártiques de Nueva Zelanda

La Islla Adams ye parte del archipiélagu de les islles Auckland. L'estremu sur de la islla Auckland enánchase hasta llegar a unos 26 kilómetros, equí una canal estrecha conocíu como Puertu Carnley o otros como l'estrechu de Adams, dixebren la islla principal de la islla Adams que tien una forma triangular, con un área averada de 100 km². Ye bien montascosa, algamando una altitú de 660 m col monte Dick. La canal son los restos d'un antiguu cráter d'un estintu volcán, na parte sur de islla Auckland y la islla Adams formaben un cráter.[1]

Islla Adams (Nueva Zelanda)
Adams Island (en)
Situación
Tipu islla
Parte de Islles Auckland
Asitiáu en Océanu Pacíficu
Coordenaes 50°53′S 166°00′E / 50.88°S 166°E / -50.88; 166
Islla Adams (Nueva Zelanda) alcuéntrase en Nueva Zelanda
Islla Adams (Nueva Zelanda)
Islla Adams (Nueva Zelanda)
Islla Adams (Nueva Zelanda) (Nueva Zelanda)
Datos
Puntu más altu Mount Dick (en) Traducir
Superficie 109,85 km²
Población 0
Llonxitú 21,4 km
Cambiar los datos en Wikidata
Situación de la islla Adams nel Archipiélagu de las Islles Auckland

Fauna editar

La islla ye parte del grupu d'islles d'Auckland que ye una importante área de distribución de páxaros(IBA ), identificáu como tal por BirdLife International por cuenta de la importancia del grupu como llugar de reproducción de delles especies d'aves marines, con algunos endemismos como la mabea moñuda de Auckland, cerceta de Auckland, rascón de Auckland y arcea de Auckland.

La islla principal de Auckland, qu'ocupa 510 km², ta arrodiada poles islles más pequeñes Adams, Islla Enderby, Islla Disappointment, Islla Ewing, Islla Rose, Islla Dundas ya Islla Green, con un área combinada de 626 km². Les islles nun tienen pobladores humanos permanentes.

Referencies editar

  1. [1] Map carta islla Adams

Enllaces esternos editar