Les islles Fox (n'inglés: 'Fox Islands') son un grupu d'islles d'Estaos Xuníos alcontraes na parte oriental del archipiélagu de les islles Aleutianes. Alministrativamente, pertenecen al Área censal de Aleutians East del estáu d'Alaska.

Islles Fox
Fox Islands (en)
Situación
PaísBandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
EstaosBandera d'Alaska Alaska
Tipu grupu d'islles
Parte de Islles Aleutianes
Asitiáu en Mar de Bering
Coordenaes 53°47′00″N 166°34′59″W / 53.7833°N 166.583°O / 53.7833; -166.583
Islles Fox alcuéntrase en Pacíficu Norte
Islles Fox
Islles Fox
Islles Fox (Pacíficu Norte)
Datos
Altitú media 2857 m
Superficie 9200 km²
Cambiar los datos en Wikidata
Sablera de grava de les islles fox

Les islles Fox son el grupu de les Aleutianes más cercanu al continente americanu y allúguense darréu al este del grupu de les islles de los Cuatro Volcanes.

Con borrina casi tol añu, les islles son difíciles de navegar debíu al constante mal tiempu y a los numberosos petones.

Les islles más grandes del grupu de les islles Fox son, d'oeste a este: Umnak, Unalaska, Amaknak, Akutan, Akun, Unimak y Sanak.

Historia editar

Poblaes polos aleutas mientres sieglos, les islles, xunto col restu de les Aleutianes, fueron visitaes por europeos per primer vegada en 1741, cuando'l navegante danés al serviciu de l'Armada rusa, Vitus Bering, buscaba nueves fontes de pieles.

La islla foi nomada pol la cría de foinos practicábase en todo Alaska nes islles costeres qu'actuaben como corrolades naturales pa los foinos, que tuvo nel llugar a principios de 1900.[1]

El nome de Fox ye la traducción al inglés del nome dáu a les islles por esploradores y comerciantes de pieles rusos nel sieglu XVIII.

Trivia editar

El xuegu de PlayStation Metal Gear Solid desenvuelvese nuna islla ficticia nel archipiélagu Fox, llamada "Shadow Moses".

Referencies editar

Enllaces esternos editar