Abrir el menú principal

Jana Rai Kramer (nacida'l 2 d'avientu de 1983) ye una actriz y cantante de música country estauxunidense.

Jana Kramer
Jana Kramer 2014.jpg
Vida
Nacimientu

Detroit2  d'avientu de 1983

(35 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Michael Pelligrino
Johnathon Schaech  (2010 -  2011)
Mike Caussin  (2015 -  agostu 2016)
Oficiu
Oficiu actriz, cantante, actriz de televisión, compositora de cantares y actriz de cine
Instrumentu musical voz
Discográfica Elektra
IMDb nm1325306
www.janakramer.com/
Cambiar los datos en Wikidata

CarreraEditar

Kramer interpretó a Noelle Davenport en Friday Night Lights y Portia Ranson en 90210. Interpretó a una moza comenenciuda en Turtle en Entourage. En 2009, Kramer robló pa ser regular en One Tree Hill como Alex. En febreru de 2011, Kramer robló con Warner Bros. Nashville Records.[1] El so primera senciellu, "I Won't Give Up", foi llanzáu nes radios en febreru de 2011 y apaeció nun episodiu de One Tree Hill. A pesar de fallar en Hot Country Songs el cantar llegó al númberu 75 en Billboard Hot 100.

Vida personalEditar

El 2 d'avientu de 2009, Kramer comprometer con Johnathon Schaech.[2] La pareya conocer nel set de Prom Night y apaeció como pareya en Laid to Rest. Casáronse'l 4 de xunetu de 2010 en Michigan.[3] El 9 d'agostu de 2010, anuncióse que Kramer y Schaech divorciárense dempués d'un mes de matrimoniu.[4]

FilmografíaEditar

Añu Títulu Papel Notes
2002 Dead/Undead Alice St. James
2003 All My Children Desconocíu
The Passage Camarera en Alvin's
Blood Games Amante Tiamat (como Jana Rai)
2005 Blue Demon Carrie
Return of the Living Dead: Necropolis Katie Williams
2006 Click Julie
CSI: Crime Scene Investigation Desconocíu ("Post Mortem")
CSI: Nueva York Paige Rowand ("Sweet 16")
2007 Boxboarders! Victoria
Friday Night Lights Noelle Davenport ("How Did I Get Here", "Pantherama!", "There Goes the Neighborhood", "Jumping the Gun", "Who Do You Think You Are?","Humble Pie")
2008 Prom Night April
Approaching Midnight Aspen
Can You Duet Herself ("Open Auditions", "Workshop Week 1")
Bar Starz Ryann
Grey's Anatomy Lola ("Freedom")
The Poker Club Trudy
2008–2009 90210 Portia Ranson ("The Jet Set", "That Which We Destroy", "Hello, Goodbye, Amen", "Love Me or Leave Me", "Between a Sign and a Hard Presta", "The Party's Over")
2009 Private Practice Lyla ("What Women Want")
Laid to Rest Jamie
Spring Breakdown Siete #2
Entourage Brooke Manning ("Security Briefs", "Berried Alive", "Scared Straight", "Give a little bit")
One Tree Hill Alex Dupre Regular Heart of The Country Faith Carraday Dance Moms Herself

DiscografíaEditar

SenciellosEditar

Añu Senciellu Posiciones máximes Álbum
US Country US
2011 "I Won't Give Up" 6 75 Jana Kramer
"Whiskey" 27 94
"Why You Wanna"A 60[5]
"—" denota que'l senciellu non se enlistó
  • ASenciellu d'agora.

ReferenciesEditar

Music videosEditar

Añu Video Direutor
2012 "Why Yá Wanna"[1] Kristin Barlowe
"Goodbye California"[2]
"Whiskey"[3]
"One of the Boys"[4]
"I Hope It Rains"[5]
"What I Love About Your Love"[6]
2013 "Whiskey"[7] Mason Dixon
"I Hope It Rains"[8] Kristin Barlowe

Premios y nominacionesEditar

Añu Asociación Categoría Resultaos
2012 American Country Awards

style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu

Singular del añu: New Artist- "Why You Wanna" Nomáu.
Video musical del añu: Nueva Artista- "Why You Wanna" Nomáu
2013 ACM Awards

style="background:#afa;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Ganador

style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomáu

CMT Music Awards Video femenín del añu: "Why Yá Wanna" Nomáu
Breakthrough Video of the Year: "Why Yá Wanna" Nomáu

ReferenciesEditar

  1. «CMT : Videos : Jana Kramer : Why Yá Wanna». Country Music Television. Consultáu'l 6 de febreru de 2012.
  2. «Videos: Jana Kramer : Goodbye California». YouTube. Consultáu'l 5 de payares de 2012.
  3. «Videos: Jana Kramer : Whiskey». YouTube. Consultáu'l 29 d'ochobre de 2012.
  4. «Videos: Jana Kramer : One of the Boys». YouTube. Consultáu'l 3 de xunu de 2012.
  5. «Videos: Jana Kramer : I Hope It Rains». YouTube. Consultáu'l 30 de mayu de 2012.
  6. «Videos: Jana Kramer : What I Love About Your Love». YouTube. Consultáu'l 11 de xineru de 2012.
  7. «CMT : Videos : Jana Kramer : Whiskey». Country Music Television. Consultáu'l 18 de xineru de 2013.
  8. «CMT : Videos : Jana Kramer : I Hope It Rains». Country Music Television. Consultáu'l 15 de xunetu de 2013.