Llista de cancilleres d'Austria

artículu de llista de Wikimedia

El canciller d'Austria ye'l xefe de gobiernu del estáu. Esta ye la llista de los cancilleres d'Austria dempués del 1918.

1ª República (1918-1938)Editar

# Nome Aniciu Fin Partíu
1. Karl Renner (1ª vegada) 30 d'ochobre de 1918 7 de xunetu de 1920 SDAPÖ
2. Michael Mayr 7 de xunetu de 1920 1 de xunu de 1921 CS
3. Johann Schober (1ª vegada) 1 de xunu de 1921 26 de xineru de 1922 sen partíu
4. Walter Breisky 26 de xineru de 1922 27 de xineru de 1922 sen partíu
5. Johann Schober (2ª vegada) 27 de xineru de 1922 24 de mayu de 1922 sen partíu
6. Ignaz Seipel (1ª vegada) 24 de mayu de 1922 20 de payares de 1924 CS
7. Rudolf Ramek 20 de payares de 1924 20 d'ochobre de 1926 CS
8. Ignaz Seipel (2ª vegada) 20 d'ochobre de 1926 3 d'abril de 1929 CS
9. Ernst Streeruwitz 3 d'abril de 1929 26 de setiembre de 1929 CS
10. Johann Schober (3ª vegada) 26 de setiembre de 1929 30 de setiembre de 1930 sen partíu
11. Carl Vaugoin 30 de setiembre de 1930 4 d'avientu de 1930 CS
12. Otto Ender 4 d'avientu de 1930 20 de xunu de 1931 CS
13. Karl Buresch 20 de xunu de 1931 20 de mayu de 1932 CS
14. Engelbert Dollfuß 20 de mayu de 1932 5 de xunetu de 1934 CS/VF
15. Kurt Schuschnigg 5 de xunetu de 1934 11 de marzu de 1938 VF
16. Arthur Seyß-Inquart 11 de marzu de 1938 13 de marzu de 1938 NSDAP

Ocupación alemana en Austria (13 de marzu 1938 - 27 d'abril 1945)Editar

Arthur Seyß-Inquart, collaborador de los nazis y filiado al NSDAP, xunió Austria a Alemaña Nazi el 13 de marzu de 1938 hasta l'27 d'abril de 1945 día en qu'Austria se tornó nuevamente independiente.

2ª República (de 1945 hasta'l presente)Editar

Canciller
(nacimientu - muerte)[1]
Aniciu – Fin de gobiernu[1] Partíu[1]
  Karl Renner
(1870–1950)
27 d'abril de 194520 d'avientu de 1945 SDAPÖ-SPÖ
  Leopold Figl
(1902–1965)
20 d'avientu de 19452 d'abril de 1953 ÖVP
  Julius Raab
(1891–1964)
2 d'abril de 195311 d'abril de 1961 ÖVP
  Alfons Gorbach
(1898–1972)
11 d'abril de 196125 de febreru de 1964 ÖVP
  Josef Klaus
(1910–2001)
2 d'abril de 19643 de marzu de 1970 ÖVP
  Bruno Kreisky
(1911–1990)
21 d'abril de 197024 d'abril de 1983 SPÖ
  Fred Sinowatz
(1929–2008)
24 de mayu de 198316 de xunu de 1986 SPÖ
  Franz Vranitzky
(º 1937)
16 de xunu de 198620 de xineru de 1997 SPÖ
  Viktor Klima
(º 1947)
28 de xineru de 19974 de febreru de 2000 SPÖ
  Wolfgang Schüssel
(º 1945)
4 de febreru de 200011 de xineru de 2007 ÖVP
  Alfred Gusenbauer
(º 1960)
11 de xineru de 20072 d'avientu de 2008 SPÖ
  Werner Faymann
(º 1960)
2 d'avientu de 2008 – presente SPÖ

Ver tamiénEditar

ReferènciesEditar

  1. 1,0 1,1 1,2 Government of Austria. «Austrian Chancellors and Cabinets since 1945» (inglés). The Austrian Federal Government. Consultáu'l 24 de payares 2014.