María Luisa Real

política española

María Luisa Real González (sieglu de XX) ye una médicu española, actual conseyera de Sanidá [1] del Gobiernu de Cantabria, dende'l 10 de xunetu de 2015, una vegada que tomó posesión nel cargu'l nuevu gobiernu de coalición del PRC y PSOE en Cantabria, tres les eleiciones autonómiques de mayu.

María Luisa Real
Vida
Nacimientu sieglu de XX
Nacionalidá España
Estudios
Llingües falaes castellanu
Oficiu política
Creencies
Partíu políticu Partíu Socialista de Cantabria
Cambiar los datos en Wikidata

Reseña biográfica editar

Llicenciada en Medicina y miembru del PSOE, ocupó na anterior etapa del bipartitu PRC-PSOE, la Direición Xeneral de Servicios Sociales y la Xerencia del Institutu Cántabru de Servicios Sociales,[2] cargu del que cesó tres les eleiciones autonómiques de 2011, ganaes pol Partíu Popular en Cantabria.

Hasta'l so nomamientu, desenvolvió'l so llabor como Médicu de cabecera médicu de familia, nel Serviciu Cántabru de Salú (Zona Básica de Salú Altu Pas).

Miembru de l'Agrupación Socialista de Santander, foi la candidata númberu dos na llista que'l so partíu presentó p'algamar l'alcaldía de Santander. Asumió la so acta de conceyal , siendo sustituyida por Aurora Hernández cuando cesó pa incorporase a la Conseyería de Sanidá.[3].

Nel cargu editar

Ente les sos primeres midíes nel cargu foi la de devolver la tarxeta sanitaria a los inmigrantes irregulares,[4] que fuera esaniciada pol Real Decreto-llei 16/2012, de 20 d'abril, de midíes urxentes pa garantizar la sostenibilidá del Sistema Nacional de Salú.[5]

Referencies editar

Enllaces esternos editar


Predecesor:
Maria Jose Saenz de Buruaga
 
Conseyera de Sanidá de Cantabria

2015-actualidá
Socesor:
Nel cargu