Armada Española

(Redirixío dende Marina española)

L'Armada Española ye la caña marítima de les Fuercies Armaes Españoles. L'Armada española ye una de les fuercies navales n'actividá más antigües del mundu. El so empiezu data de los últimos años del sieglu XV y primeros del sieglu XVI, cuando los grandes reinos hispánicos de Castiella y Aragón xuniéronse como unu solu. Les sos principales bases tán en Rota, Ferrol, San Fernando, Cartagena y Las Palmas de Gran Canaria.

Armada Española
Armada
Llocalización
Sede Cuartel General de la Armada (es) Traducir
Direición España
Participación empresarial
Organización matriz Fuercies Armaes d'España
Propietariu de
Formáu por Cuerpo general de la Armada (es) Traducir
Cuerpo de Ingenieros de la Armada (es) Traducir
Cuerpo de Infantería de Marina (es) Traducir
Arma Submarina Española (es) Traducir
Arma Aerea de la Armada Espanola (es) Traducir
Elementu esplotáu Spanish Navy fleet (en) Traducir
Datos económicos
Bolsa de valores Fuercies Armaes d'España
Emplegaos 22 300 (1946)
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Dellos estudios asitien a l'Armada Española como la sesta o séptimu del mundu, tres les armaes d'Estaos Xuníos, Reinu Xuníu, Francia, Rusia, Xapón y en bracéu cola Italiana, tocantes a potencial bélicu y operativu. Ye, ello ye que una de los ocho armaes del mundu capaces de proyeutar un nivel importante de fuercia nel so respeutivu hemisferiu.[1]

La patrona de l'Armada Española ye la Virxe del Carmen, proteutora y guardiana de les xentes de mar, a la cual denominar Stella Maris (Estrella del mar). L'Armada celebra la so fiesta cada 16 de xunetu y l'himnu de l'Armada ye'l Himnu de la Escuela Naval Militar. La Salve Marinera ye un cantar a la Virxe del Carmen.

Referencies editar

  1. «Les Armaes del mundu. ¿Cuálos son les más poderoses?» (castellanu). Revista Naval (abril 1999). Consultáu'l 29-8-2010.