Martin Donovan

Martin Donovan

Martin R. Smith conocíu como Martin Donovan (n. el 19 d'agostu de 1957, Reseda, California) ye un actor estauxunidense.

Martin Donovan35mm film frames.svg
Martin Donovan.jpg
Vida
Nacimientu

Reseda, Los Angeles, CA (es) Traducir19  d'agostu de 1957

(62 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actor, guionista, actor de teatru, actor de televisión, actor de cinedireutor de cine
IMDb nm0233027
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Unu de cuatro hermanos d'una familia irlandés-americana, foi criáu católicu. Asistió dos años en Los Angeles al Pierce College, depués al American Theater Arts, un conservatoriu y compañía de teatru en Los Angeles. Tien dos fíos cola so esposa, l'actriz Vivian Lanko. Vivieron en Nueva York per munchos años enantes de treslladase a Vancouver, Canadá.[1]

FilmografíaEditar

CineEditar

  • Ant-Man (2015)
  • Sabotage (2014)
  • Silent Hill: Revelation (2012)
  • Esconxuru en Connecticut (2009)
  • The Sentinel (2006)
  • El mundu de Leland (2005)
  • ¡Salvaos! (2005)
  • Velea (2002)
  • Amy y Isabelle (2001)
  • El llugar d'una muyer (2000)
  • The Great Gatsby (2000)
  • Onegin (1999)
  • Nuna tierra selvaxe (1999)
  • Heaven (1998)
  • D'equí p'arriba (1998)
  • Rescuers: Stories of Courage: Two Couples (1998)
  • El llibru de la vida (1998)
  • The Opposite of Sex (1998)
  • Llibertadores (1998)
  • Daquién espera (1996)
  • El pecáu (1996)
  • Semeya d'una dama (1996)
  • Tres el silenciu (1995)
  • Nadja (1995)
  • Flirt (1995)
  • Amateur (1994)
  • Simple Men ' (1992)
  • Surviving Desire (1991)
  • Trust (1990)
  • Hard Choices (1985)

TelevisiónEditar

ReferenciesEditar

  1. [Martin Donovan Biography on IMDb.com], consultáu'l 8 d'abril de 2012. (Inglés).

Enllaces esternosEditar