Abrir el menú principal

Michael Arndt

guionista estauxunidense

CarreraEditar

Dempués de graduase na Universidá de Nueva York, Arndt foi un llector de guiones por un tiempu antes d'empezar a escribir los suyos. Ye conocíu pol de la so primer película, Pequeña Miss Sunshine, pola que recibió dellos premios, incluyendo'l Óscar al meyor guión orixinal. En 2012 escribió la primer versión d'Episodiu VII de la saga Star Wars,[1] pero n'ochobre de 2013 anuncióse que Lawrence Kasdan y el direutor J. J. Abrams taben reescribiéndolo.[2]

FilmografíaEditar

Añu Títulu Papel Notes
2006 Little Miss Sunshine Guión
2010 Toy Story 3 Guión
2012 Valiente Material adicional
2013 Oblivion Guión
2013 The Hunger Games: Catching fire Guión
2015 Inside Out
2015 Star Wars: The Force Awakens Guión orixinal

PremiosEditar

Premiu ÓscarEditar

Añu Categoría Película Resultáu
2007 Meyor Guión Orixinal Little Miss Sunshine Ganador
2010 Meyor Guión Adautáu Toy Story 3 Nomáu

Premios BAFTAEditar

Añu Categoría Película Resultáu
2007 Meyor Guión Orixinal Little Miss Sunshine Ganador

ReferenciesEditar

  1. «Michael Arndt to write screenplay for Star Wars: Episode VII». StarWars.com (9 de payares de 2012). Consultáu'l 12 d'avientu de 2013.
  2. Kit, Borys (24 d'ochobre de 2013). Writer Michael Arndt Exits 'Star Wars: Episode VII'. http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/writer-michael-arndt-exits-star-650671. Consultáu 'l 12 d'avientu de 2013. 

Enllaces esternosEditar