Motörhead

Motörhead ye una banda británica de Heavy metal formada en Londres nel añu 1975 pol baxista Lemmy Kilmister, ex-miembru de Hawkwind. Vendieron 50 millones de discos a lo llargo de la so carrera.

Motörhead
Motörhead Logo.svg
Motorhead rome 2007.jpg
Datos
Tipu grupu de rock
Miembros Lewis Kimister (es) Traducir, Phil Campbell, Mikkey Dee, Larry Wallis, Lucas Fox, Phil Taylor, Pete Gill, Eddie Clarke, Brian Robertson, Würzel (es) Traducir y Phil Taylor
Xéneru rock and roll y Nueva ola del heavy metal británico (es) Traducir
Sellu dicográficu Sanctuary Records (es) Traducir
Attic
Bronze Records
SPV GmbH (es) Traducir
Epic Records
GWR Records (es) Traducir
País Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Orixinarios de Londres
Fecha fundación 1975
Fecha disolución 29 avientu 2015
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

CarreraEditar

Ian "Lemmy" Kilmister creó la banda en 1975, dempués de ser espulsáu del grupu de Rock sicodélicu Hawkwind, al qu'ingresara en 1972; precisamente "Motorhead" yera un cantar de Hawkwind. Motörhead destaca por haber sío unu de los pioneros del llamáu Speed metal dende fines de la década del 70, gran influencia na escena Thrash, anque Lemmy siempres declaró qu'ellos nun faen Metal, "namái Rock & roll".

Motörhead tien una mascota carauterística que nómase 'Snaggletooth' (o 'Snaggletooth B. Motörhead' o 'Warpig'), una especie de gochu selvaxe o xabalín, la cual aparez en numberoses portaes de los trabayos musicales de la banda y nos conciertos. La banda ta formada n'autualidá por Lemmy Kilmister (cantante, baxista), Phil "Wizzö" Campbell (guitarrista) y Mikkey Dee (batería). El grupu ta consideráu unu de los nomes más emblemáticos de la hestoria del Rock pesáu.

DiscografíaEditar

N'estudiuEditar

  • Motörhead (1977)
  • Overkill (1979)
  • Bomber (1979)
  • Ace of Spades (1980)
  • Iron Fist (1982)
  • Another Perfect Day (1983)
  • Orgasmatron (1986)
  • Rock 'n' Roll (1987)
  • 1916 (1991)
  • March ör Die (1992)
  • Bastards (1993)
  • Sacrifice (1995)
  • Overnight Sensation (1996)
  • Snake Bite Love (1998)
  • We Are Motörhead (2000)
  • Hammered (2002)
  • Inferno (2004)
  • Kiss of Death (2006)
  • Motörizer (2008)
  • The Wörld Is Yours (2010)
  • Aftershock (2013)

En direutuEditar

  • No Sleep 'til Hammersmith (1981)
  • What's Words Worth? (1984)
  • Nö Sleep at All (1988)
  • Live At Brixton '87 (1994)
  • Everything Louder Than Everyone Else (1999)
  • Live at Brixton Academy (2003)
  • BBC Live & In-Session (2005)
  • Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith (2007)
  • The Wörld Is Ours - Vol. 1 (2011)
  • The Wörld Is Ours - Vol. 2 (2012)

ReferenciesEditar