Abrir el menú principal

Negramaro ye una banda de pop italiana creada en 2001 y esitosa dende 2005. El so nome provien de Negroamaro, un vinu producíu na so rexón natal, Salento.

NegramaroPicto infobox character.png
Negramaro 2008.jpg
Vida
Oficiu
Premios
Nominaciones
Xéneru artísticu Rock alternativu
Rock
pop
Discográfica Sugar Music Traducir
IMDb nm1857620
www.negramaro.com/
Cambiar los datos en Wikidata

El so primer ésitu foi'l so primera senciellu «Come sempre». Participaron del festival de San Remo en 2005 na seición nueves figures», oportunidá en que llanzaron l'álbum «Mentre tutto scorre», qu'incluyía senciellos famosos como «Ta», «Solo 3 minuti» y «Nuvole y lenzuola», esti postreru en 9º llugar nel ranking italianu. En septiembre del 2006 ganaron el meyor premiu del Festival de Verona. Un añu dempués, fueron ganadores de la final del Festival col cantar «Parlami d'amore». Nel xuegu Guitar Hero World Tour Esta'l cantar «Nuvole y lenzuola» Disponible.

IntegrantesEditar

  • Giuliano Sangiorgi (Copertino, -Y, 24 de xineru de 1979) (voces, guitarra y pianu);
  • Emanuele Spedicato (Nardò, -Y, 26 d'ochobre de 1980) (guitarra);
  • Ermanno Carlà (Veglie, -Y, 17 de febreru de 1977) (baxu);
  • Danilo Tasco (Gagliano del Capo, -Y, 26 de marzu de 1979) (percusión);
  • Andrea Mariano (Copertino, -Y, 26 de marzu de 1978) (pianu y sintetizador);
  • Andrea De Rocco (Nardò, -Y, 30 de setiembre de 1973) (sampler).

DiscografíaEditar

  • 2003 - Negramaro
  • 2004 - 000577
  • 2005 - Mentre Tutto Scorre, (ITA #3)
  • 2007 - La Finestra (ITA #1, SWI #96))
  • 2008 - San siro Live (CD & DVD)
  • 2010 - Casa 69
  • 2012 - Una storia semplice
  • 2015 - La rivoluzione sta arrivando
  • 2017 - Amore che torni

Enllaces esternosEditar