Nell Campbell

.

Nell CampbellPicto infobox music.png
Nell Campbell May 2015.jpg
Vida
Nacimientu

Sydney[1]24  de mayu de 1953

[3] (68 años)
Nacionalidá Bandera de Australia Australia
Oficiu
Oficiu cantanteactriz de cine
Seudónimu/os Little Nell[4]
Instrumentu musical voz
IMDb nm0132752
Cambiar los datos en Wikidata


Laura Elizabeth "Little Nell" Campbell (24 de mayu de 1953) ye una actriz y cantante australiana.[5][6] Ye reconocida por interpretar a Columbia na película de cultu The Rocky Horror Show y pol so cantar "Do the Swim". Interpretó amás a una groupie na película Pink Floyd-The Wall de 1981. Otros de los sos creitos en cine inclúin Jubilee (1977), Shock Treatment (1981), Great Expectations (1988) y The Intern (2000).

DiscografíaEditar

Senciellos / EPs

  • "Stillettos and Lipstick" / "Do the Swim" (A&M, 1975)
  • "See You Round like a Record" / "Dance that Cóctel Latin Way" (A&M, 1976)
  • "Fever" / "Do the Swim" (A&M, 1976)
  • The Musical World of Little Nell (A&M, 1978)
  • "Fever" / "See You Round like a Record" (rellanzamientu) (A&M, 1978)
  • "Beauty Queen" (Pre Records, 1980)

FilmografíaEditar

Alfie Darling como Convidada a la fiesta *1976 Sebastiane como Convidada del Emperador

  • 1977: Jubilee como Crabs
  • 1977: Journey Among Women como Meg
  • 1978: Summer of Secrets como Kym
  • 1981: Shock Treatment como Enfermera Ansalong
  • 1981: Pink Floyd – The Wall como una Groupie.
  • 1984: Every Home Should Have One como Amy Benton
  • 1984: The Killing Fields como Beth
  • 1985: I Wanna Be a Beauty Queen
  • 1998: Great Expectations como Erica Thrall
  • 1999: Joe Gould's Secret como Tamara
  • 2000: The Intern
  • 2013: The Last Impresario como ella mesma

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 25 xunu 2015. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 102591. Apaez como: Nell Campbell. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 102592. Apaez como: Laura Campbell. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. Afirmao en: base de datos nacional d' Autoridá de la República Checa. Identificador NKCR AUT: xx0151279. Data de consulta: 30 agostu 2020.
  5. «Nell Campbell > Filmography». Allmovie. Rovi Corporation. Consultáu'l 2010.
  6. Spencer, Chris (2002). Five Mile Press: The Who's Who of Australian Rock. ISBN 1-86503-891-1. Consultáu'l 2010.

Enllaces esternosEditar