Denominar tierra batida, magre o polvu de lladriyu a unu de los cuatro tipos de superficies que s'utilicen nel mundu del tenis. Esti tipu de pistes tán feches d'esquistu, piedra y magre.

Court Philippe Chatrier del Stade Roland Garros de París mientres el Tornéu de Roland Garros 2006.

La tierra batida colorada, de normal más común n'Europa y gran parte d'América, ye más lenta que la verde, que tamién se denomina tierra d'Estaos Xuníos n'Estaos Xuníos, ónde les pistes de tierra batida verde tamién se consideren de polvu de lladriyu, magar que nun son esautamente iguales a les primeres. El Tornéu de Roland Garros xugar nesta superficie, siendo'l tornéu parisín l'únicu Grand Slam apostáu sobre polvu de lladriyu.

Históricamente ye la superficie que se prefier nos países d'influencia llatina. N'Arxentina, Brasil, Chile, España, Francia ya Italia ye la superficie más común, y onde los sos xugadores siéntense más cómodos.

Anguaño, la xugadora más esitosa nel circuitu femenín de polvu de lladriyu ye la belxicana Justine Henin, que cunta con cuatro títulos de Roland Garros, ente que Rafael Nadal ye quien atropa más ésitos, teniendo nel so haber el récor de partíos ganaos de manera consecutiva sobre ella: ente'l 8 d'abril de 2005 y el 20 de mayu de 2007, Nadal ganó tolos partíos qu'apostó sobre tierra batida nel tenis masculín, con un total de 81 victories.[1]

Denominaciones preponderantes en cada país editar

Nos distintos países el términu emplegáu en idioma castellanu camuda:

Magre
Chile, Méxicu,[2] Perú,[3] Colombia,[4]
Polvu de lladriyu
Arxentina,[5] Paraguái,[6] Uruguái,[7]
Tierra batida
España

Torneos editar

Los torneos más importantes que s'apuesten sobre esta superficie son los siguientes:

ATP World Tour editar

Grand Slam
ATP World Tour Masters 1000
ATP World Tour 500
ATP World Tour 250

WTA Tour editar

Grand Slam
WTA Premier Mandatory / WTA Premier 5
WTA Premier
WTA International

Magre Azul editar

Nel Masters de Madrid 2012 utilizóse un nuevu tipu de magre de tonalidá azul. La superficie desamarró diverses crítiques per parte de voces autorizaes, según les cualos nun dexaría un fayadizu desplazamientu de los xugadores. Un videu publicáu na web de Marca, nel qu'apaecen tenistes probando la pista, dexó llegar a la conclusión de que nun afecta al bote de la pelota.

Referencies editar