Un puertu secu ye una terminal intermodal interior, coneutada per carretera o vía ferrial con una o delles terminales marítimes, cola capacidá de retardar el control aduaneru a la entrada nel puertu secu. Esta carauterística dexa entainar la salida de les mercancíes de los puertos escontra'l so destín, contribuyendo a descongestionar les sos operaciones.

La universalización del usu del contenedor pal tresporte de mercancíes, tantu por mar como per tierra fai necesarios puntos interiores especializaos na manipulación y tratamientu d'estos contenedores y les sos mercancíes.

La definición de los terminales interiores de carga o puertu secos pola Conferencia de les Naciones Xuníes sobre Comerciu y Desenvolvimientu (UNCTAD) ye la siguiente: "Una Receición y espedición de trenes.

  • Carga y descarga de contenedores.
  • Almacenamientu, tresbordu, manipulación y acarretu de contenedores.

Puertos secos n'España editar

Puertos secos n'Arxentina editar

Puertos secos en Méxicu editar

Puertos secos en Perú editar

Ver tamién editar

Referencies editar

  1. (en castellanu) puertu secu-en-xerez-unira-el-trafico-de-mercancias-per tren-ente-cadiz-y-el restu-de-espana/ Un puertu secu en Xerez va xunir el tráficu de mercancíes per tren ente Cádiz y el restu d'España - lavozdelsur.es. lavozdelsur.es. 24 de mayu de 2018. https://www.lavozdelsur.es/un puertu secu-en-xerez-unira-el-trafico-de-mercancias-per tren-ente-cadiz-y-el restu-de-espana/. Consultáu'l 25 de mayu de 2018.