Rufus Wainwright

Rufus Wainwright (Rhinebeck, Nueva York, 22 de xunetu de 1973) ye un cantante canado-estauxunidense n'inglés y francés.[5]

Rufus WainwrightPicto infobox character.png
Oliver Mark - Rufus Wainwright, Berlin 2010.jpg
Vida
Nacimientu

Rhinebeck (es) Traducir22  de xunetu de 1973

[3] (47 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Bandera de Canadá Canadá
Familia
Padre Loudon Wainwright III
Madre Kate McGarrigle
Casáu con Lorca Cohen
Jörn Weisbrodt  (2012 - [4]
Fíos/es
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidad McGill (es) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu compositor, cantautor, pianista, cantantemúsicu
Trabayos destacaos Milwaukee at Last!!! (en) Traducir
Influyencies Freddie Mercury
Xéneru artísticu pop
indie pop (es) Traducir
Mena de voz tenor
Instrumentu musical piano vertical (es) Traducir
Pianu
voz
Discográfica Geffen Records (es) Traducir
Decca Records
IMDb nm0906547
rufuswainwright.com
Cambiar los datos en Wikidata

DiscografíaEditar

  • Rufus Wainwright (1998, DreamWorks)
  • Poses (2001, DreamWorks)
  • Want One (2003, DreamWorks)
  • Waiting for a Want (EP; 2004, DreamWorks)
  • Want Two (2004, DreamWorks/Geffen)
  • Alright Already (2005, DreamWorks/Geffen)
  • Release the Stars (2007, Geffen)
  • Rufus Does Judy at Carnegie Hall (2007)
  • All Days Are Nights: Songs for Lulu (2010)
  • Out of the Game (2012)

FilmografíaEditar

  • L'Âge des ténèbres (2007)
  • I'm your man (2005)
  • The Aviator (2004)
  • Heights (2004)
  • Tommy Tricker and the Stamp Traveller (1988)

PremiosEditar

  • 1989- Genie Awards, Best Original Song, "I'm A Runnin'"
  • 1999- Juno Award, Best Alternative Album, Rufus Wainwright
  • 1999- Oustanding Music Album, GLAAD Media Awards
  • 1999- Debut Album of the Year, Gay/Lesbian American Music Awards
  • 2002- Juno Award, Best Alternative Album, Poses

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0906547. Data de consulta: 12 agostu 2015. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6b88m8r. Apaez como: Rufus Wainwright. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Discogs. Identificador Discogs d'artista: 268049. Apaez como: Rufus Wainwright. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. Afirmao en: Kindred Britain.
  5. (en fr) Un moment unique avec Rufus Wainwright. July 21, 2015-07-21. Archivado del original el 2015-08-13. http://web.archive.org/web/20150813005658/http://www.lejournaldespaysdenhautlavallee.ca/culture/2015/7/21/un-moment-unique-avec-rufus-wainwright-.html. Consultáu 'l 2015-08-12. 

Enllaces esternosEditar