Sablera de les Acías

La sablera de les Acías ta asitiada la llocalidá española d'As Figueiras n'Asturies. Ye una sablera de formación llinial con un llargor de 400 m de llargor y un anchor medio de 30 m. Tien un fácil accesu tantu pa peatones como vehículos, d'un llargor daqué inferior a los 500 m. La so redolada ye del tipu rural, la vexetación y arboláu bien cercano al sable y la peligrosidá ye baxa, el sable ye fina y de color llixeramente turráu. El grau d'urbanización según la so ocupación son baxos. Los terrenes que lu arrodien nun son encrespados sinón tendíos escontra la mar. Nun tien servicios típicos de sableres.

Sablera de les Acías
Situación
País España
Autonomía Principáu d'Asturies
Provincia provincia d'Asturies
Conceyu Castropol
Parroquia As Figueiras
Tipu sablera
Coordenaes 43°31′59″N 7°00′53″W / 43.533056°N 7.014771°O / 43.533056; -7.014771
Sablera de les Acías alcuéntrase n'Asturies
Sablera de les Acías
Sablera de les Acías
Sablera de les Acías (Asturies)
Datos
Cambiar los datos en Wikidata

Conocer tamién como la sablera de Los Cobos y ta bien cercana a la llocalidá d'A Lieira que tien un grupu de viviendes con una bella situación en cantu del mar. Tamién ta cerca otra llocalidá llamada Lindigún. Ta declarada «Reserva Natural Parcial» por tar asitiada a la vera del ríu Eo. Hai que destacar l'altu interés paisaxísticu, medioambiental y arquiteutónicu del cantu costeru.

Bien próximu a la sablera, escontra l'este, tán los restos del Molín d'As Acías que yera un interesáu molín de marees yá que se sirvíen de la pleamar y baxamar por aciu un atélite y senciellu sistema pa mover los mecanismos del molín.[1]

Referencies editar

  1. Del Río, Alejandro (2013). Nobel: Guía total de les sableres d'Asturies. Asturies: Nobel, páx. 2 y 3. ISBN 978-84-8459-669-1.

Enllaces esternos editar