Valorie Curry

Valorie Curry

Valorie Curry (12  de febreru de 1986condáu de Orange)[1] ye una actriz estauxunidense conocida por interpretar a Charlotte en The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 y a Emma Hill en The Following.

Valorie Curry35mm film frames.svg
Valorie Curry at the 2013 Comic-Con.jpg
Vida
Nacimientu

condáu de Orange12  de febreru de 1986

(34 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Universidá Estatal de California en Fullerton
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión, actriz de cineactriz de teatru
Llugares de trabayu Estaos Xuníos
IMDb nm2038170
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Curry nació'l 12 de febreru de 1986 nel Condáu d'Orange, California. Ye la menor de tres hermanos. Asistió a la Sonora High School en La Habra, onde se graduó en 2004. Asistió a la Universidá Estatal de California, Fullerton, onde recibió una llicenciatura en teatru.[2] Trabayó colos grupos de teatru The Second City y Phantom Projects.

CarreraEditar

Debutó en 2006 como Jane Kuhne, un personaxe recurrente de la serie de televisión Veronica Mars. Dende entós apaeció como convidada en series de televisión tales como CSI: NY y Psych y nos curtiumetraxes I Love You Like Crazy y Kara.[1]

En 2010 foi escoyida pa interpretar a Charlotte na adautación cinematográfica de la novela escrita por Stephenie Meyer, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2.[3] Pa 2012, Curry foi escoyida pa interpretar a Emma Hill na serie de Fox The Following.[4]

FilmografíaEditar

Cine
Añu Película Rol Notes
2011 I Love You Like Crazy Melody Curtiumetraxe
2012 Kara Kara Curtiumetraxe
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Charlotte
2014 After Darkness Margot
Televisión
Añu Títulu Rol Notes
2005-2006 Veronica Mars Jane Kuhne Repartu principal
2011 CSI: NY Hannah McCray 1 episodiu
2012 Psych Rose-Marie Farrow 1 episodiu
2013-2014 The Following Emma Hill Repartu principal
2015 House of Lies Kelsey 9 episodios

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 «The Following - Biografía de Valorie Curry» (inglés). CTV. Consultáu'l 21 d'abril de 2014.
  2. Error de cita: La etiqueta <ref> nun ye válida; nun se conseñó testu pa les referencies nomaes TV Guide
  3. «Casting Update:Twilight's ‘Breaking Dawn’» (inglés). Deadline (13 d'ochobre de 2010). Consultáu'l 21 d'abril de 2014.
  4. Andreeva, Nellie (13 de febreru de 2012). «TV Castings: 2 Board Kevin Williamson Pilot...» (inglés). Deadline. Consultáu'l 21 d'abril de 2014.

Enllaces esternosEditar