Alyson Michalka

Alyson Renae "Aly" Michalka, nació'l 25 de marzu de 1989, acredita de cutiu como Aly, ye una actriz, cantante compositora, y músicu. Michalka saltó a la fama por interpretar el papel de Keely Teslow na serie orixinal de Disney Channel Phil of the Future. Ella ye tamién conocida pol so papel de Martí Perkins en CW Hellcats. Tamién conocida por 78violet dúu musical (enantes Aly & AJ) cola so hermana Amanda Michalka.

Alyson MichalkaPicto infobox music.png
Aly Michalka May 2017.jpg
Vida
Nacimientu

Torrance25  de marzu de 1989

(31 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Hermanos/es
Estudios
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu cantante, actriz, cantautora, compositora, guitarrista, música, actriz de televisiónactriz de cine
Miembru de 78violet
Xéneru artísticu pop
Pop rock
Mena de voz mezzosopranu
Instrumentu musical guitarra
voz
Pianu
Discográfica Hollywood Records (es) Traducir
Creencies
Relixón Cristianismu
IMDb nm1425528
78violet.com
Alyson Michalka signature.svg
Cambiar los datos en Wikidata
Alyson Michalka

Primeros AñosEditar

Nació en Torrance, California y creció en Seattle, Washington, California del Sur, cola so hermana, Amanda.[1][2]

CarreraEditar

ActuaciónEditar

Michalka fixo'l so debú actuando como Keely Teslow na serie orixinal de Disney Channel, Phil del futuru. Tamién participó nes películes orixinales de Disney Channel Now You See It..., na qu'interpretaba Allyson Miller, un productor de televisión ambiciosu, y Cow Belles, tenía un papel principal en Walden Media de la película Bandslam, sobre un grupu d'inadautaos que formen una banda de rock. La película, tamién ye protagonizada por Vanessa Hudgens, foi llanzada n'agostu de 2009.[3] Tamién xugó un papel en "The Roommate" cómo l'amiga heroína.

Tuvo na serie CW Hellcats onde tuvo un papel principal como Martí Perkins cómo cheerleading xunto a Ashley Tisdale. La serie estrenó'l 8 de setiembre de 2010. Sicasí, dempués d'una temporada que foi anunciada pola CW que l'espectáculu nun va ser anováu pola programación de seronda 2011-12.[4]

Michalka foi estrella convidada nun episodiu de CSI NY, que salió al aire'l 30 de setiembre de 2011.[5]

MúsicaEditar

 
Aly & AJ nun conciertu n'ochobre de 2007.

Michalka y la so hermana integren el dúu musical 78violet, y llanzaron el so primer álbum, Into the Rush, el 16 d'agostu de 2005. Al añu siguiente, sacaron un álbum de vacaciones en septiembre, con 9 pistes, xuntu con dos exemplares orixinales, tituláu Acoustic Hearts of Winter. En xunetu de 2007, el so álbum, Insomniatic, llegó a les tiendes, col American Top 20 hit, "Potential Breakup Song". Llanzaríen un tercer álbum a principios de 2010, pero retardóse dempués de que dexó'l so sellu.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Papel Notes
2005 Now You See It... Allyson Miller Película orixinal de Disney Channel
2006 Cow Belles Taylor Callum Película orixinal de Disney Channel
2007 Super Sweet 16: The Movie Taylor Tiara/Plimpton Película pa televisión
2009 Bandslam Charlotte Barnes
2010 Easy A Rhiannon Abernathy
2011 The Roommate Tracy Morgan
2013 Crazy Kind of Love Janine Bosh (Tamién conocida como Long Time Gone or Light of Mine)
Grown Ups 2 Savannah Todd
Sequoia National Park Reilly MacGrady
Killing Winston Jones Cookie Jones
Televisión
Añu Títulu Papel Notes
20042006 Phil of the Future Keely Teslow 43 episodios, papel principal
2006 Haversham Hall Hope Mason Piloto de Disney Channel (nun salió al aire)
2007 Punk'd Ella mesmu Episodiu 8.8
20102011 Hellcats Marti Perkins 22 episodios, papel principal
2011 CSI: NY Miranda Beck 1 Episodiu, estrella convidada
2012 Breaking In Heather Young 1 episodiu, estrella convidada
2013 Two and a Half Men Brooke Capítulu 10 Temporada 11, "On Vodca, on Soda, on Blender, on Mixer!"
2015 iZombie Peyton Charles 3 episodios, papel secundariu

Premios y nominacionesEditar

Añu Premiu Categoría Trabayu nomáu Resultáu
2005 Premios Young Artist Meyor actuación nuna serie de televisión (Comedia o drama) – Actriz principal moza Phil of the Future Nominada
2006 Premios American Music Inspiradores artistes contemporaneos del añu Into the Rush Nominada
2011 Teen Choice Awards Muyer "Roba Escenes" Easy A y The Roommate Nominada

ReferenciesEditar

  1. Axson, Scooby (7 de xunetu de 2006). Article: Pop sisters: Better known for their acting, Aly and AJ leap onto music... | AccessMyLibrary – Promoting library advocacy. AccessMyLibrary. http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-15872042_ITM. Consultáu 'l 11 de mayu de 2010. 
  2. Tweenage Riot. Blender Magacín. 23 de mayu de 2006. http://www.blender.com/guide/68270/tweenage-riot.html. Consultáu 'l 24 de setiembre de 2010. 
  3. Aly & AJ Writing New Songs, Plot Films. Billboard. January 10, 2008.
  4. Stanhope, Kate (17 de mayu de 2011). «The CW Renews One Tree Hill and Nikita, Cancels Hellcats». TV Guide. http://www.tvguide.com/news/Tree-Hill-Nikita-Renewed-1033215.aspx. Consultáu 'l 17 d'agostu de 2011. 
  5. Rice, Lynette (28 de xunetu de 2011). «'Hellcats' star to appear on 'CSI: NY'». Entertainment Weekly. Consultáu'l 17 d'agostu de 2011.

Enllaces esternosEditar