Arcu volcánicu de les Antilles Menores

El arcu volcánicu de les Antilles Menores, (tamién llamáu arcu de fueu del Caribe, arcu de fueu de les Antilles Menores o arcu volcánicu del Caribe) ye una llarga serie de volcanes activos y d'islles volcániques, que s'estiende n'arcu de norte a sur dende l'este de Puertu Ricu hasta la mariña de Venezuela. Ye unu de los dos arcos de fueu de Centroamérica, siendo'l restante'l d'Arcu Volcánicu Centroamericanu.

En verde, l'arcu volcánicu de les Antilles Menores.

Nel arcu volcánicu de les Antilles Menores reparar anguaño unos 70 volcanes activos, dalgunos d'ellos submarinos.

Formación editar

Esti arcu volcánicu marca la llende oriental del mar Caribe y consecuentemente l'occidental del océanu Atlánticu. Aniciar na zona de contautu na Placa del Atlánticu y la Placa del Caribe. Nella, la primera esmucir por debaxo de la segunda por aciu el fenómenu Tectónica de plaques teutónicu conocíu como subducción. La Placa del Caribe, de la mesma, ye emburriada escontra la del Atlánticu pola presión a la que la somete la Placa de Cocos, responsable de la formación de los volcanes continentales centroamericanos nel restante arcu de fueu.

Composición editar

L'arcu volcánicu de les Antilles Menores inclúi cinco grandes volcanes activos que producieron catastrófiques erupciones nel pasáu y son responsables de numberosos terremotos na rexón.

Ellos son:

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar