Arthur Kennedy

John Arthur Kennedy (17 de febreru de 1914, Worcester (Massachusetts)5 de xineru de 1990, Branford, Connecticut), foi un actor d'Estaos Xuníos.

Arthur KennedyMap symbol theatre 02.svg
Brandon deWilde Arthur Kennedy Stage 67 1966.JPG
Vida
Nacimientu

Worcester[1]17  de febreru de 1914

[2]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

Branford (es) Traducir5  de xineru de 1990

[2] (75 años)
Causa de la muerte cáncanu de cerebru
Familia
Fíos/es
Estudios
Estudios Carnegie Mellon College of Fine Arts (en) Traducir
South High Community School (en) Traducir
Worcester Academy (en) Traducir
Llingües falaes inglés[3]
Oficiu actor de teatru, actor de cine, actoractor de televisión
Premios
Nominaciones
Xéneru artísticu western
Serviciu militar
Lluchó en Segunda Guerra Mundial
IMDb nm0447913
Cambiar los datos en Wikidata

Actuó tantu en teatru como nel cine, recibiendo un Premiu Tony pol so papel de "Biff" na obra "La muerte d'un viaxante" y cinco nominaciones a los Premios de l'Academia.

Foi afayáu pol actor James Cagney. El so primer papel foi'l d'hermanu menor de Cagney en Ciudá de Conquista (City for Conquest) (1940). Interpretó papeles tantu d'héroe como de villanu, apaeciendo en películes del oeste y películes policiaques.

Filmografía (parcial)Editar

TeatruEditar

  • Veronica's Room, 1973
  • The Price, 1969
  • Becket, 1961
  • The Loud Red Patrick, 1956
  • Time Limit!, 1956
  • The Crucible, 1953
  • See the Jaguar, 1952
  • Death of a Salesman, 1950
  • All My Sons , 1947
  • An International Incident , 1940
  • Life and Death of an American, 1939
  • Everywhere I Roam, 1939

PremiosEditar

Premios ÓscarEditar

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 14 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 27 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  3. URL de la referencia: https://plus.si.cobiss.net/opac7/conor/33430627.

Enllaces esternosEditar