Banda Bassotti

La Banda Bassotti ye un grupu de Ska italianu, nacíu nunos talleres na zona periférica de Roma l'añu 1981.

Banda Bassotti
Banda Bassotti, 1. May 2008 Kreuzberg.jpg
Orixe Italia
Xéneru(os) Ska punk (es) Traducir, ska-core (en) Traducir y Oi!
Sellu discográficu Gridalo Forte Records y Esan Ozenki Records (es) Traducir
Enllaces esternos
Discogs 381115
Facebook bandabassottiband
Twitter BANDA_BASSOTTI
[editar datos en Wikidata]

Trátase d'un grupu altamente politizáu, con una ideoloxía clara d'estrema izquierda revolucionaria, tamién conocíu pola so rellación col movimientu red skin y organizador d'iniciatives de solidaridá cola llucha del pueblu nicaraguanu, salvadorianu, palestín y vascu.

Los sos componentes conociéronse cuando yeren trabayadores de la construcción.

El grupu algamó un ciertu ésitu n'Italia y tamién n'España, gracies a los sos conciertos col grupu vascu Negu Gorriak.

Ente les sos canciones más conocíes alcuéntrense "Figli della stessa rabbia", "Mockba 993", "Potere al Popolo" o "Un altro giorno d'amore".

Los sos discos son editaos na so propia discográfica Gridalo Forte.

N'Asturies tocaron en dos ocasiones: una na fiesta del Partíu Comunista d'Asturies en Xixón y otra nel Derrame Rock de 2006, en Pravia.

DiscografíaEditar

  • 1992 Figli della Stessa Rabbia
  • 1993 Bella Ciao (mini CD con 4 temas)
  • 1994 Avanzo de Cantiere
  • 2001 Un Altro Giorno d'Amore (CD doble en direutu)
  • 2002 L'Altra Faccia dell'Impero
  • 2003 Así es mi Vida (versiones de canciones revolucionaries del mundu)
  • 2004 Amore e Odio
  • 2005 Baldi e Fieri (miniCD dedicáu al grupu hincha Brigate Autonome Livornesi)
  • 2006 Vecchi Cani Bastardi
  • 2008 Viento, lucha y sol
  • 2010 Check Point Kreuzberg – Live at SO36 – Berlin
  • 2012 Siamo guerriglia
  • 2013 Rumbo al Socialismo XXI
  • 2014 Banditi Senza Tempo

Arriendes d'estos discos participaron en dellos recopilatorios como Balla e difendi y otros de Gridalo Forte Records

Enllaces esternosEditar