Abrir el menú principal

Brett Davern (16  de marzu de 1983Edmonds Traducir) ye un actor estauxunidense más conocíu pol so papel como Jake Rosati na serie de MTV Awkward, según la so apaición regular como Finn, hermanu de la detective Rush, en Cold Case.

Brett Davern
Vida
Nacimientu

Edmonds Traducir16  de marzu de 1983

(36 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Edmonds Woodway High School Traducir 2001)
American Musical and Dramatic Academy Traducir
Oficiu
Oficiu actor, actor de cine y actor de televisión
IMDb nm2044985
Cambiar los datos en Wikidata

Índiz

BiografíaEditar

Creció en Edmonds, Washington, onde una vida en Hollywood paecía bien alloñada, pero dempués de que Brett Davern debutara en teatros locales siendo bien nuevu, supo que la so vocación yera la interpretación. Mientres taba nel institutu, Brett consiguió una beca en "Stagedoor Manor Performing Arts Training Center" unu de los campamentos de branu más esclusivu pa les artes escéniques, alcontráu nel norte del estáu de Nueva York. Por esi programa pasó un grupu eclécticu d'alumnos ente los que se cunten Robert Downey Jr, Natalie Portman, Jon Cryer o Bryce Dallas Howard ente otros. Estudió teatru na American Musical and Dramatic Academy de Nueva York y graduóse con escelentes resultaos.

Namás graduase de AMDA, Brett consiguió'l papel de William Messerman nel debú na direición de Chad Lowe, Beautiful Ohio, onde tuvo la oportunidá de trabayar con actores de sonadía como William Hurt, Julianna Margulies y Rita Wilson.

Desque se treslladó a Los Angeles, Davern desenvolvió un currículum qu'inclúi tantu televisión como cine. Apocayá, fixo la película independiente Junk. Tamién co-protagonizó xunto a Mathew Lillard y Rachelle Lefevre la comedia Pool Boys, ya interpretó al introvertíu Whisper na película Triple Dog jundto a Brittany Robertson y Scout Taylor Compton. Dientro de dalgunos de los sos trabayos televisivos inclúyense series populares como CSI: Miami, In Plain Sight o Medium, onde fixo papeles episódicos, y Cold Case onde interpretó al personaxe recurrente de Finn, l'hermanu pequeño y problemático de Kathryn Morris.

Amás del so entrenamientu diariu, Brett Davern fai snowboard, wakeboard y gústa-y xugar al fútbol, el rugby y el béisbol. Anguaño mora en Los Angeles. Brett ye más conocíu como Jake, papel que desempeña na serie de MTV, Awkward. La serie empezó a emitise en 2011 y continua emitiéndose los miércoles pela nueche en MTV.


FilmografíaEditar

Añu Títulu Papel Comentarios
2006 Beautiful Ohio William Película
2008 Player 5150 Mike Película
2008 CSI: Miami Justin Marsh Serie (papel episódicu)
2009 In Plain Sight Eric Serie (papel episódicu)
2010 The Pool Boys Alex Sperling Película
2009–2010 Cold Case Finn Cooper Serie (papel recurrente)
2010 The Deep End Charlie Holloway Serie (papel episódicu)
2010 Case 219 Leonard Gray Película
2010 Medium Ryan Graff Serie (papel episódicu)
2010 Triple Dog Whisper Película
2011–actualidá Awkward Jake Rosati Serie (protagonista)
2011 Junk Billy Película
2012 The Finder Cooper Allison Serie (papel episódicu)
2012 NCIS Kris Taylor Serie (papel episódicu)
2013 Movie 43 Xugador de baloncesto Película
2013 Chosen Paul Serie
2014 Born to Race: Fast Track Danny Krueger Película

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar

Categorñia:Homes