Abrir el menú principal

Kimberly A. Botfield conocida como Chelsea Field ye una actriz norteamericana nacida en Glendale, California el 27 de mayu de 1957. Ye quiciabes mayormente conocida pol so papel de Teela na película Masters del Universu, anque les carauterístiques físiques d'ella en realidá nun coincidan col personaxe de la serie animada He-Man y los masters del universu.

Chelsea Field35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

Glendale27  de mayu de 1957

(62 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Scott Bakula  (1996 -
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión y actriz de cine
IMDb nm0001210
Cambiar los datos en Wikidata

CarreraEditar

Nos sos entamos apaeció como una baillarina nel show de televisión Oru Sólido en 1983. Principalmente empecipió en roles mínimos en películes como Perfección y Commando. Tamién apaeció en series de televisión como Llobu del aire, Treintaytantos y Nightingales. Èsta última surde a raìz de la película de televisión homónima producida en 1988 onde interpreta a Sam, una moza prauticante d'enfermera que nes nueches bailla nun club y qu'amás ta tratando de recuperar a la so fía que ta so la custodia de la so madre, quién nun-y dexa ver a la neña.

En 1987 finalmente protagoniza la película Amos del Universu al llau del actor suecu Dolph Lundgren. Darréu continua protagonizando cintes de la corte d'aición como Presidiu, El postreru Boy Scout y Dos duros sobre ruedes al llau de Bruce Willis, Damon Wayans, Viggo Mortensen, Mickey Rourke y Tom Sizemore.

En 1992 apaez nuna película sudafricana co-producida col Reinu Xuníu, El Demoniu del desiertu. Nésta película de terror, interpreta a Wendy Robinson, una muyer qu'acaba de terminar col so home y que recueye a un estrañu na carretera mientres conducía al debalu y que según ella ye'l causante d'una serie de tarrecibles sucesos qu'empiecen a asoceder.

Per aquellos años tamién protagonizó les películes Snapdragon, Xusticia Estrema y Los páxaros 2: El fin del mundu, actuando xunto a Pamela Anderson Scott Glenn y Lou Diamond Phillips.

Apocayá hai apaeció na película Just add water al llau de Jonah Hill, Anika Noni Rose, Dylan Walsh y Danny De Vito.

Vida personalEditar

En 1996 contraxo matrimoniu col tamién actor Scott Bakula y hasta la fecha entá siguen casaos. Con él tien 2 fíos Wil (1995) y Owen (1999).

FilmografíaEditar

  • 2008: Just Add Water
  • 2001: Les llendes del silenciu *1999:

NetForce (Película pa televisión)

  • 1998: Perversión
  • 1998: Prisión
  • 1996: Flipper
  • 1996: El fíu inesperáu (Película pa televisión)
  • 1995: La muyer sospechosa *1994:

Andre

  • 1994: Los páxaros 2: El fin del mundu *1993:

Snapdragon

  • 1993: Xusticia estrema *1992:

El demoniu del desiertu *1991: Duros sobre dos ruedes

Los Amos del Universu (Teela)

FuentesEditar