Abrir el menú principal

Ciara (nome de nacencia Ciara Princess Harris), nacida'l 25 d'ochobre de 1985 n'Atlanta, Xeorxa, Estaos Xuníos, ye una cantante, baillarina, actriz[1] y modelu estauxunidense.

Ciara
Ciara Fifth Annual Hip Hop Summit crop.jpg
Vida
Nacimientu

Austin25  d'ochobre de 1985

(33 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Afroestauxunidense
Familia
Casáu/ada con Russell Wilson  (6 xunetu 2016 -
Pareyes Future
Estudios
Estudios Riverdale High School Traducir
Oficiu
Oficiu cantante, actriz, cantautora, baillarina, música, compositora, modelu y productora discográfica
Alcuñu/os Ci-Ci y First Lady or Princess of Crunk&B
Xéneru artísticu R&B contemporáneo Traducir
Pop
crunk Traducir
Mena de voz Sopranu
mezzosopranu
Instrumentu musical voz
Discográfica Epic Records
LaFace Records Traducir
Jazze Pha
Jive Records Traducir
Sony Music
IMDb nm1733488
www.ciaraworld.com
Cambiar los datos en Wikidata

Índiz

DiscografíaEditar

ÁlbumesEditar

  • 2004: Goodies
  • 2006: Ciara: The Evolution
  • 2009: Fantasy Ride
  • 2010: Basic Instinct
  • 2013: Ciara
  • 2015: Jackie
Añu Álbum EE.UU. R.O. Vientes
EE. UU. R.O.
2004 Goodies Nᵘ 3 Nᵘ 26 3.000.000 300.000
2006 Ciara: The Evolution Nᵘ 1 Nᵘ 17 1.300.000 200.000
2009 Fantasy Ride Nᵘ 3 Nᵘ 9 200.000 25.000
2010 Basic Instinct - - - -
2013 Pre-order - - - -

SenciellosEditar

Añu Singles Posiciones en llista Álbum
O.S. Hot 100 O.S. R&B UK AUS IRE GER FR
2004 "Goodies" con Petey Pablo 1 1 1 19 4 6 29 Goodies
2004 "1, 2 Step" con Missy Elliott 2 4 3 2oo 3 7 31 Goodies
2005 "Oh" con Ludacris 2 2 4 7 7 7 48 Goodies
2006 "Get Up" con Chamillionaire 7 13 -- -- -- -- -- Step Up BSO/Ciara: The Evolution
2006 "Promise" 11 1 -- -- -- -- -- Ciara: The Evolution
2007 "Like a Boy" 19 6 16 -- 11 29 10 Ciara: The Evolution
2007 "Can't Leave 'Em Alone" con 50 Cent 40 10 115 -- -- 44 -- Ciara: The Evolution
2009 "Love Sex Magic" con Justin Timberlake 10 83 5 5 4 7 7 Fantasy Ride
2009 "Like a Surgeon" -- 59 -- -- -- -- -- Fantasy Ride
2009 "Work" con Missy Elliott -- -- 98 52 31 -- -- Fantasy Ride

CollaboracionesEditar

Añu Single Posiciones en llista Álbum
O.S. Hot 100 O.S. Dancie O.S. R&B UK AUS IRE GER FR
2005 "Like You" (Bow Wow con Ciara) 3 -- 1 17 16 39 39 -- Wanted
2005 "Lose Control" (Missy Elliott con Ciara & Fatman Scoop) 3 -- 6 7 7 16 25 -- The Cookbook
2006 "So What" (Field Mob con Ciara) 10 -- 4 31 40 -- -- -- Light Poles And Pine Trees
2007 "Promise Ring" (Tiffany Evans con Ciara) 101 -- 66 -- -- -- -- -- Tiffany Evans
2008 "Stepped On My J'z" (Nelly con Ciara & Jermaine Dupri) 90 -- 104 -- -- -- -- -- Brass Knuckles
2008 "Just Stand Up!" (con delles artistes) 11 -- 57 26 38 -- -- -- Charity Single
2008 "Takin' Back My Love" (Enrique Iglesias con Ciara) -- 17 -- 12 -- 7 -- 2 Greatest Hits

DVDEditar

  • 2005: Goodies: The Videos & More (Platino)

ToursEditar

  • 2006: The Evolution Tour
  • 2007: Screamfest '07 (con T.I.)
  • 2009: -- (con Jay-Z)
  • 2009: The Circus Starring: Britney Spears/ Ciara (Participaciòn)
  • 2015: The Jackie Tour

FilmografíaEditar

  • 2006: Escoyíes pa trunfar (All You've Got) - Becca Watley
  • 2009: Mama, I Want To Sing! - Amara
  • 2012: That's My Boy' - Ciara

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar