Abrir el menú principal

Conrad Jains (n. 11 de febreru de 1928 en Nueva York) ye un músicu estauxunidense de jazz y actor de cine, televisión y teatru.

Conrad Janis
Conrad-janis-trailer.jpg
Vida
Nacimientu

Nueva York11  de febreru de 1928

(91 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actor, músicu de jazz, actor de teatru, actor de televisión y actor de cine
Premios
Xéneru artísticu Jazz
Instrumentu musical Trombón
Discográfica Jubilee Records Traducir
IMDb nm0417641
www.conradjanis.com/
Cambiar los datos en Wikidata

Nació na ciudá de Nueva York, fíu de Harriet, un escritor, y Sidney Janis, comerciante d'arte y escritora,[1] y él tien un hermanu llamáu Carroll.[1][2]

A los 19 años, actuó na película de cine en blancu y negru The Brasher Doubloon con George Montgomery. En 1946 interpretó a "Johnniekins" na película Technicolor, Margie xunto a Jeanne Crain.

En 1953, desempeñó al fíu mayor Edward na Sitcom de NBC Bonino. Apaeció nun episodiu de Superagente 86 interpretando a un axente de KAOS, amás foi convidáu como maestru de ceremonies en The Golden Girls y apaeció na comedia de ciencia ficción Quark. Paticipo en The Buddy Holly Story y na comedia de Goldie Hawn, The Duchess and the Dirtwater Fox.[3]Fixo una curtia apaición como él mesmu nel jazz chigre de Nothing in Common.

Janis ye meyor conocíu por interpretar al padre de Mindy McConnell Frederick en Mork & Mindy, una serie de televisión estauxunidense que duró cuatro temporaes (1978-1982) y protagonizada por Robin Williams y Pam Dawber.

A lo llargo de la so vida, Janis esforcióse por caltener vivu'l jazz tradicional. En 1949, a los 18 años d'edá, armó una banda con grandes del jazz ("tolos mozos que yo idolatraba"), que consistía de James P. Johnson (pianu), Henry Goodwin (trompeta), Edmond Hall (clarinete), Pops Foster (baxu), y el Baby Dodds (batería), con Janis en trombón.[4] A finales de 1970, formo Beverly Hills Unlisted Jazz Band, qu'apaeció delles vegaes en The Tonight Show Starring Johnny Carson y realizó ocho presentaciones con entraes escoses nel Carnegie Hall. [5][6]

Índiz

FilmografíaEditar

Como ActorEditar

  • Bad Blood... the Hunger (2012)
  • Maneater (2009)
  • Bad Blood (2006)
  • Another Pretty Face (2002)
  • Addams Family Reunion (1998)
  • The Rockford Files: Murder and Misdemeanors (1997)
  • The Cable Guy (1996)
  • The Feminine Touch (1994)
  • Heung Gong wun fung kwong (1993)
  • Mr. Saturday Night (1992)
  • Sonny Boy (1989)
  • Brewster's Millions (1985)
  • The Red-Light Sting (1984)
  • Mork & Mindy/Laverne & Shirley/Fonz Hour (1982)
  • Oh, God! Book II (1980)
  • The Gossip Columnist (1980)
  • Mork & Mindy (1978)
  • The Buddy Holly Story (1978)
  • Danny and the Mermaid (1978)
  • Roseland (1977)
  • The Magnificent Magical Magnet of Santa Mesa (1977)
  • The Duchess and the Dirtwater Fox (1976)
  • The Rear Guard (1976)
  • The Virginia Hill Story (1974)
  • Airport 1975 (1974)
  • Miracle on 34th Street (1973)
  • Full Speed for Anywhere (1960)
  • Let's Rock (1958)
  • Bonino (1953)
  • Beyond Glory (1948)
  • That Hagen Girl (1947)
  • The Brasher Doubloon (1947)
  • Margie (1946)
  • Snafu (1945)

Como DireutorEditar

  • Bad Blood... the Hunger (2012)
  • Bad Blood (2006)
  • The Feminine Touch (1994)

Como ProductorEditar

  • Bad Blood... the Hunger (2012)
  • Bad Blood (2006)
  • This Joint Is Jumpin' (1993)

Nota: Inclúi películes de tv y cine y series de televisión.

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Conrad Janis Biography (1928-). http://www.filmreference.com/filme/42/Conrad-Janis.html. Consultáu 'l 10 de xunetu de 2015.  Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. Uhl, Jin. "For Conrad Janis, Acting and Jazz Share the Spotlight," The Mississippi Rag, pp. 1-9, Setiembre de 2002, Bloomington, MN.
  3. Uhl, Jin. "For Conrad Janis, Acting and Jazz Share the Spotlight," The Mississippi Rag, p. 8, Setiembre de 2002, Bloomington, MN.
  4. Uhl, Jim. "For Conrad Janis, Acting and Jazz Share the Spotlight," The Mississippi Rag, pp. 1-9, Setiembre de 2002, Minneapolis, MN.
  5. Uhl, Jin. "For Conrad Janis, Acting and Jazz Share the Spotlight," The Mississippi Rag, pp. 1-9, Setiembre de 2002, Bloomington, MN.
  6. "The Scene," L.A. Jazz Scene, p. 14, Sunland, CA, Payares de 2001.

Enllaces esternosEditar