Cristela Alonzo

Cristela Alonzo (Hidalgo, Texas, 6 de xineru de 1979)[3] ye una actriz, comediante, escritora y productora estadoundiense, reconocida por crear y protagonizar la serie d'ABC Cristela.[4] Ye la primer muyer llatina en crear, producir, escribir y protagonizar el so propiu programa de televisión nos Estaos Xuníos.[5][6]

Cristela Alonzo35mm film frames.svg
Cristela Alonzo.jpg
Vida
Nacimientu

San Juan[1]6  de xineru de 1979

[2] (41 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Residencia Los Angeles
San Juan
Saint Louis
Dallas
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión, actriz de voz, comedianta, actriz de cineguionista
Trabayos destacaos Cristela
IMDb nm2242399
cristelaalonzo.com
Cambiar los datos en Wikidata

Alonzo pasó dos años viaxando nun autobús realizando espectáculos humorísticos col comediante estauxunidense d'orixe hondureñu Carlos Mencia y otros comediantes. En terminando la xira, pasó enforma tiempu na cai faciendo espectáculos de comedia na universidá, onde atopó enforma ésitu. Creó un segmentu de 30 minutos nel programa The Half Hour de Comedy Central el 7 de xunu de 2013. Apaeció en Conan, The Late Late Show with Craig Ferguson, Gabriel Iglesias Presents Stand Up Revolution, Showtime, Last Comic Standing, The Late Show with Stephen Colbert y Live at Gotham.[3]

En 2013 Alonzo creó'l so propiu pilotu de comedia semi-autobiográfica pa ABC. Escribió'l pilotu al pie de Kevin Hench. El 26 de febreru de 2014 filmaron una presentación piloto nel escenariu de Last Man Standing con gran parte del repartu d'esi programa p'aforrar dineru. El pilotu llogró una escelente respuesta de prueba de l'audiencia, convirtiéndose finalmente na serie de televisión Cristela.

FilmografíaEditar

CineEditar

  • 2016: The Angry Birds Movie
  • 2017: Cars 3

TelevisiónEditar

  • 2015: General Hospital
  • 2014-2015: Cristela
  • 2012: Ladies Room Diaries
  • 2012: Hey It's Fluffy
  • 2012: The Book Club
  • 2011: Sons of Anarchy
  • 2006: Mind of Mencia

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar