De historia plantarum

La Historia de les plantes (Περὶ φυτικῶν ἱστοριῶν α’-θ’; el títulu tradicional, en llatín, ye De historia plantarum) ye una de les obres más importantes escrites por Teofrastu (371-286 a. JC.) alrodiu de les plantes y una de les contribuciones más destacaes alrodiu de la botánica na Antigüedá y la Edá Media.

De historia plantarum
obra lliteraria
Datos
Autor Teofrasto
Llingua de la obra griegu antiguu
País orixinal Bandera de Grecia Antigua Grecia
Cambiar los datos en Wikidata
Estatua de Teofrastu, Xardín Botánicu de Palermo.
Fragaria vesca en De historia plantarum

La Historia de les plantes ye un tratáu que consiste en nueve llibros, orixinalmente yeren diez, que tán dispuestos nun sistema pol que les plantes clasifíquense d'alcuerdu a la so manera de reproducción, la so distribución, el so vezu de crecedera y d'alcuerdu a les sos aplicaciones práutiques, tales como alimenticies y melecinales. El primer llibru trata sobre les partes de les plantes, el segundu cola reproducción de les plantes y los momentos y formes de semales. El terceru, cuartu y quintu traten sobre los árboles, los sos tipos, distribución y aplicaciones práutiques. El sestu llibru trata sobre los arbustos y les plantes espinoses. El séptimu, alrodiu de les plantes herbales ente que l'octavu estudia les ceberes. El nóvenu y últimu llibru trata alrodiu de les plantes que producen "zusmios" preseos, tales como gomes, resines y sustancies aplicables a la medicina.[1]

Otra obra de Teofrastu ye Sobre les causes de les plantes (Περὶ φυτικῶν αἰτιῶν α’-ς’; el títulu tradicional, en llatín, ye De causis plantarum).

Ver tamién editar

Referencies editar

  1. Univerity of Hamburg. 2003. First Scientific Descriptions. Botany Online, Consultáu'l 12 de xunetu de 2009.

Bibliografía editar