Abrir el menú principal

Emir Kusturica (24 de payares de 1954), en serbocroata Емир Кустурица. Direutor de cine, actor, músicu y guionista d'orixe serbiu. Mui comprometíu cola so cultura xitana de los Balcanes, la so abondosa producción va de la mano de la collaboración del compositor serbiu Goran Bregovic.

Emir Kusturica35mm film frames.svg
Emir kusturica 72 9643.jpg
presidente del xuráu del Festival de Cannes


Quentin Tarantino - Wong Kar-wai Traducir
Vida
Nacimientu

Sarayevu24  de payares de 1954

(64 años)
Nacionalidá Bandera de Serbia Serbia
Bandera de Francia Francia
República Federativa Socialista de Yugoslavia
Residencia Sarayevu
Grupu étnicu serbios Traducir
Familia
Casáu/ada con Maja Kusturica
Fíos/es
Estudios
Estudios Escuela de Cine y Televisión de la Academia de Artes Escénicas en Praga Traducir
Llingües alemán
Oficiu
Oficiu actor, productor de cine, direutor de cine, guionista, músicu, guitarrista, compositor, prosista y productor
Emplegadores Universidá de Columbia
Premios
Miembru de Academia de Ciencias y Artes de la República de Serbia Traducir
Asociación de escritores de Serbia Traducir
Instrumentu musical guitarra baxu
Creencies
Relixón Iglesia ortodoxa serbia Traducir
IMDb nm0001437
new.thenosmokingorchestra.com
Cambiar los datos en Wikidata
Emir Kusturica en Bruxeles nel 2005

Filmografía como direutorEditar

Otac na sluzbenom putu (Papá ta en viaxe de negocios)(1985)
Dom za vesanje (1989) (El tiempu de los xitanos)
Arizona Dream (1993) (Arizona Dream)
Underground (1995)
Crna macka, beli macor (Gatu negru, gatu blancu) (1998)
Zivot je cudo (La vida ye un milagru) (2004)

Filmografía como actorEditar

Patrice Leconte (2000) La veuve de Saint-Pierre (La vilda de Saint-Pierre)
Neil Jordan (2002) The Good Thief (El bon lladrón)

Filmografía como produtorEditar

Emir Kusturica (1985) Zivot je cudo

Filmografía como guionistaEditar

Emir Kusturica (1989) Dom za vesanje (El tiempu de los xitanos)
Emir Kusturica (1993) Arizona Dream (Arizona Dream)
Emir Kusturica (1998) Crna macka, beli macor (Gatu negru, gatu blancu)
Emir Kusturica (2004) Zivot je cudo

Filmografía como compositorEditar

Emir Kusturica (2004) Zivot je cudo