Escuela de Odio

Escuela de Odio ye un grupu hardcore punk con d'algunos cancios en castellanu y otros n'asturianu. Orixinarios de La Felguera (Asturies), entamen so andadura pol panorama musical nel añu 1993.

Escuela de Odio
Orixe España
Xéneru(os) hardcore punk
Enllaces esternos
Sitiu web oficial https://www.escueladeodio.net/
Discogs 1785283
Twitter escueladeodio
[editar datos en Wikidata]

BiografíaEditar

El grupu formóse na llocalidá asturiana de La Felguera (Llangréu) nel añu 1993 como un tríu compuestu por Pirri, Rubén ya Iván. Tres de delles actuaciones pela zona, el grupu espublizó'l so primer discu en 1998 (El sueño de los que no duermen). Nel añu 2000 editaron Cuando los mudos griten, los sordos sentirán el miedo cola compañía Santo Grial Records. Esi añu Rubén dexó'l grupu y foi sustituyíu por Míchel. Grabaron un nuevu discu en 2004, depués de dellos años de poca actividá. Depués d'eso, tuvieron numberoses xires, incluyida una xira por Europa en 2006 y otra por Méxicu en 2007.[1] En 2016 ficieron una xira por Chile y grabaron el so primer discu y DVD en direutu en Santiagu, que espublizaron dos años depués.[2]

IdeoloxíaEditar

La mayoría de les lletres del grupu traten sobre temes sociales o polítiques (como antifascismu, antimilitarismu, antiautoritarismu, anticapitalismu o asturianismu). La realidá social d'Asturies (desemplegu, protestes sociales, disturbios, probeza, desindustrialización, ...) ye'l tema más común nes lletres.[3] El grupu canta principalmente en castellanu anque tienen dellos cantares n'asturianu.[4]

CollaboracionesEditar

Tienen grabáu un EP con Habeas Corpus en 2010 tituláu A Dolor. Nel discu Una democracia manchada de sangre collabora nuna canción Roger Miret (Agnostic Front) y n'otra Juan Aceña (Soziedad Alkoholika).

MiembrosEditar

  • Pirri - voz (1993-)
  • Guti - baxu (1996-)
  • Fonso - guitarra (1998-)
  • Míchel - batería (2000-)

Antiguos miembrosEditar

  • Rubén - batería (1993-2000)
  • Ivan - guitarra (1993-1998)
  • Marcos - guitarra
  • Sabino - baxu
  • Marqui - guitarra

DiscografíaEditar

  • 1995: La Escuela del Odio (maqueta)
  • 1996: La razón del pensamiento (maqueta)
  • 1998: El sueño de los que no duermen
  • 2000: Cuando los mudos griten, los sordos sentirán el miedo
  • 2004: De la esclavitud a las cenizas
  • 2008: Quien siembra miseria, recoge la cólera
  • 2009: Que nada nos pare (direutu)
  • 2010: A Dolor (EP, compartíu con Habeas Corpus)
  • 2012: Una democracia manchada de sangre
  • 2015: Solo nos queda luchar
  • 2017: El espiritu de las calles
  • 2018: Chile Arde!! (direutu en Santiagu, 2016)
  • 2018: XXV (recopilatoriu)[5]
  • 2020: ...Y nada más que la verdad

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar