Austreberta de Pavilly (Austrebertha o Eustreberta) (francés: Austreberthe ) (630 (greg.)Thérouanne – 10 de febreru de 704 (greg.)Pavilly) ye una santa de la Ilesia católica y la Ilesia ortodoxa. Fía de los principales cortesanos del rei Dagoberto I, el Conde Palatín Badefrido y de Santa Framechidis, fuxó a los dolce años dempués de que'l so padre comunicáralu que tenía proyeutáu'l so matrimoniu y abellugóse nun conventu. El so abá Saint Omer d'Abbeville dio-y asilu y prometió-y imponer -y el velu. Sicasí, al saber quién yera ella y pensando no esmolecíos que taríen los sos padres pola so ausencia, persuadir por que tornara. Finalmente, los sos padres acccedieron a que la moza entrara al conventu de Abbeville. Por pidimientu d'Audeno, Pocu dempués se trasladsaría a Pavilly pa ocupar el cargu d'abadesa. Equí impunxo unes estrictes regles ante un panorama d'indisciplina. Les monxes allegaron a protestar ante Audeno, y acusaron a la santa de delles ofienses graves. El fundador injurió a la superiora y llegó a amenaciala cola so espada, pero Austreberta non se inmutó ya inclinóse la cabeza esperando'l golpe mortal. Esti actu impresionó a Audeno que la dexó que gobernara a les sos monxes de la manera que creyera conveniente.La ciudá Sainte-Austreberthe tien el so nome en veneración a ella.

Austreberta
abadesa

Vida
Nacimientu Thérouanne[1]630 (greg.)[2]
Nacionalidá Bandera de Francia Francia [3]
Muerte Pavilly10 de febreru de 704 (greg.) (73/74 años)
Sepultura Caudebec-en-Caux (es) Traducir
Estudios
Llingües falaes francés[3]
Oficiu monxa
Santoral
10 de febreru
Creencies
Relixón Ilesia Católica
Cambiar los datos en Wikidata

La lleenda: Austreberta y el llobu editar

 
Vidrera de Austreberta y el llobu

Según la tradición, cuenta que Austreberta salió a buscar a un pollín desapaecíu que trabayaba pa los monxos del monesteriu llevando la tendalada. Siguió un rastru de sangre hasta llegar a un llobu. Ésti almitió haber matáu al pollín. La santa perdonó-y pero mandólu a ser él mesmu'l que llevara la tendalada. El llobu fixo esta xera'l restu de la so vida.[4]

Referencies editar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 22 avientu 2014. Llingua de la obra o nome: alemán. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Identificador GND: 1035528088. Data de consulta: 15 ochobre 2015. Llingua de la obra o nome: alemán. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  3. 3,0 3,1 «idRef» (francés). Agencia Bibliográfica de Enseñanza Superior. Consultáu'l 5 marzu 2020.
  4. Wolves and Early Saints

Enllaces esternos editar