George Miller

George Miller (Brisbane, Queensland; 3 de marzu de 1945) ye un direutor, guionista y productor de cine australianu.

George Miller35mm film frames.svg
George Miller - Happy Feet 2.jpg
Miller nel Festival de Cannes de 2016
presidente del xuráu del Festival de Cannes


Hermanos Coen - Pedro Almodóvar
Vida
Nacimientu

Brisbane[1]3  de marzu de 1945

[4] (75 años)
Nacionalidá Bandera de Australia Australia
Familia
Casáu con Sandy Gore  (1985 -  1992)
Margaret Sixel  (1995 -
Estudios
Estudios Universidad de Nueva Gales del Sur (es) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu direutor de cine, productor de cine, guionista, médicuproductor
Premios
Nominaciones
Xéneru artísticu dieselpunk (es) Traducir
drama
IMDb nm0004306
Cambiar los datos en Wikidata

Ente les sos películes más conocíes atópense la triloxía Mad Max con Mel Gibson como protagonista, Les bruxes de Eastwick, Babe, el gochín valiente y Happy Feet. Tuvo al cargu de la producción de Justice League: Mortal, adautación del grupu de superhéroes de la DC Comics pero, tres diversos contratiempos y reaxuste de los oxetivos per parte de Warner Bros, suspendióse la producción.

FilmografíaEditar

Añu Película Trabayu
1979 Mad Max: xabaces d'autopista Direutor, guionista, productor
1981 Mad Max 2: El guerreru de la carretera Direutor, guionista, productor
1983 Nightmare At 20,000 Feet Codireutor, guionista, productor
1983 The Dismissal (TV) Direutor, guionista, productor
1985 Mad Max, más allá de la cúpula del truenu Codireutor, guionista, productor
1987 Les bruxes de Eastwick Direutor, guionista, productor executivu
1987 The Year My Voice Broke Productor
1989 Dead Calm Productor
1991 Flirting Productor
1992 Lorenzo's Oil Direutor, guionista, productor
1995 Babe, el gochín valiente Guionista, productor
1998 Babe 2: El gochín na ciudá Direutor, guionista, productor
2006 Happy Feet Direutor, guionista, productor
2011 Happy Feet 2 Direutor, guionista, productor
2012 The Odyssey Direutor, productor
2015 Mad Max: Fury Road Direutor, guionista, productor
2016-2020 Mad Max: The Wasteland Direutor, guionista, productor

PremiosEditar

Premiu ÓscarEditar

Añu Categoría Película Resultáu
2015 Meyor película Mad Max: Fury Road Nomináu
2015 Meyor direutor Mad Max: Fury Road Nomináu
2006 Meyor película d'animación Happy Feet Ganador
1995 Meyor película Babe Nomináu
1995 Meyor guión adautáu Babe Nomináu
1992 Meyor guión orixinal Lorenzo's Oil Nomináu

Globos d'OruEditar

Añu Categoría Película Resultáu
2006 Meyor película animada Happy Feet Nomináu
2015 Meyor película - Drama Mad Max: Fury Road Nomináu
2015 Meyor direutor Mad Max: Fury Road Nomináu

Premios BAFTAEditar

Añu Categoría Película Resultáu
2006 Meyor película d'animación Happy Feet Ganador
1995 Meyor película Babe Nomináu
1995 Meyor guión adautáu Babe Nomináu

Enllaces esternosEditar



  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 15 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/George-Miller-Australian-director. Apaez como: George Miller. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000030422. Apaez como: George Miller. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  4. Afirmao en: Internet Speculative Fiction Database. Identificador ISFDB de autor: 31498. Apaez como: George Miller. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.