Harry Styles

Harry Edward Styles (1  de febreru de 1994Redditch) ye un cantante, compositor y actor británicu.

Harry StylesPicto infobox music.png
Harry Styles November 2014.jpg
Vida
Nacimientu

Redditch1  de febreru de 1994

[1] (28 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Llingua materna inglés británicu
Familia
Padre Desmond Styles
Pareyes Olivia Wilde
Hermanos/es
Estudios
Estudios Holmes Chapel Comprehensive School
Llingües falaes inglés
inglés británicu
Oficiu cantante, compositor de cantares, actor, actor de cine, guitarrista, cantautor, humanitariu, modeluactivista
Altor 1,83 m
Influyencies The Beatles
Miembru de One Direction
Xéneru artísticu soft rock
pop
Rock
britpop
música tradicional
Mena de voz Barítonu
Instrumentu musical voz
guitarra
Discográfica Syco Music
Columbia Records
IMDb nm4089170
hstyles.co.uk
Cambiar los datos en Wikidata

Empecipió la so carrera como cantante en 2010 como integrante de la boy band One Direction[2], cola que participó nel programa The X Factor y quedó en tercer llugar. Magar nun ganar, l'agrupación robló un contratu discográficu col sellu Syco, col qu'espublizaron los álbumes Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) y Made in the A.M. (2015), qu'algamaron la primer posición nes llistes de los más vendíos en numberosos países, ente estos los Estaos Xuníos y el Reinu Xuníu, amás de rexistrar altes ventes.


Depués de que One Direction anunciara un descansu indefiníu, Styles empecipió la so carrera como solista cola publicación del so álbum homónimu en 2017, que recibió bonos comentarios de la crítica y debutó na cume de les llistes de los principales mercaos del mundu[3]. Del discu llanzóse como cenciellu'l tema «Sign of the Times», que llegó al puestu númberu 1 nel Reinu Xuníu y al 4 nos Estaos Xuníos. Gracies a esti cantar ganó'l so primer galardón nos premios Brit. En 2019, llanzó'l so segundu álbum como solista, Fine Line, que tuvo bones crítiques y algamó la primer posición en dellos países con récords en ventes. Del álbum llanzáronse como cenciellos los temes «Lights Up» y «Adore You», qu'ingresaron al top 10 nel Reinu Xuníu[4].

Coles mesmes, llanzóse como cenciellu «Watermelon Sugar», que convirtióse nel so primer cantar n'algamar el númberu 1 del Billboard Hot 100 de los Estaos Xuníos y valió-y el Grammy a la meyor interpretación de solista pop, asina como'l so segundu premiu Brit

Harry, de mozu.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Rol Notes
2013 This Is Us Él mesmu Documental
2014 One Direction: Where We Are – The Concert Film
2017 Harry Styles: Behind the Album
Dunkirk Alex
Televisión
Añu Títulu Rol Notes
2012 iCarly Él mesmu Episodiu iGo One Direction
2012–2019 Saturday Night Live 5 episodios
2017 Harry Styles at the BBC Especial de BBC
2017, 2019 The Late Late Show with James Corden 2 episodios
2018 Happy Together Namái productor executivu

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar