Iron Maiden

Iron Maiden ye un grupu británicu de Heavy metal procedente de la zona de Leyton, nel East End de Londres; la banda foi formada nel añu 1975 pol baxista Steve Harris, que yera miembru de Gypsy's Kiss y Smiler. El grupu, unu de los nomes más célebres del Rock duru internacional, lleva vendíos 100 millones de discos a lo llargo de la so carrera.

Iron Maiden
Logo iron maiden.png
Iron Maiden Irvine 2008.jpg
Datos
Tipu heavy metal band (en) Traducir
Miembros Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers, Nicko McBrain, Paul Di'Anno, Dave Murray, Adrian Smith, Bruce Dickinson, Paul Day, Terry Rance, Dave Sullivan, Ron Matthews, Dennis Wilcock, Bob Sawyer, Terry Wapram, Thunderstick, Tony Moore, Doug Sampson, Paul Cairns, Tony Parsons, Dennis Stratton, Clive Burr y Blaze Bayley
Xéneru heavy metal tradicional (es) Traducir, Nueva ola del heavy metal británico (es) Traducir y heavy metal
Sellu dicográficu EMI
Capitol Records
Epic Records
País Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Orixinarios de Leyton
Fecha fundación 1975
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Carrera y estiluEditar

El grupu espuntó como unu de los animadores de la llamada NWOBHM (Nueva fola del metal británico) a principios de los años 80, tresformándose n'unu de los artistes de más sonadía nel so tipu. Iron Maiden destaca poles sos guitarres ximielgues, los sos cantares llargos de tonu épicu, les lletres qu'enceten tópicos sobrenaturales o hestóricos, y el gran espectáculu qu'ufierta en direutu, destacando conciertos a lo llargo de la so carrera, como por casu 'Rock in Rio', 'Donington', 'Ozzfest', 'Monsters of Rock', 'Wacken', el conciertu de Dortmund del añu 2004, o el 'Festival Vía de la Plata'. El grupu tamién actuó n'Asturies, foi'l 24 de mayu de 2003 na ciudá de Xixón; el conciertu tuvo llugar nel Palaciu de Deportes dela Guía, ante 9000 espectadores.

Iron Maiden tien una mascota carauterística que nómase 'Eddie' o 'Eddie the Head', la cual aparez en numberoses portaes de los trabayos musicales, y nos conciertos.

La banda componse n'actualidá de Bruce Dickinson (cantante), Steve Harris (baxista), Janick Gers (guitarrista), Dave Murray (guitarrista), Adrian Smith (guitarrista) y Nicko McBrain (batería). Otros miembros que pasaron poles files del grupu son: Paul Di'Anno (cantante), Blaze Bayley (cantante), Dennis Straton (guitarrista) y Clive Burr (batería).

DiscografíaEditar

N'estudiuEditar

  • Iron Maiden (1980)
  • Killers (1981)
  • The Number of the Beast (1982)
  • Piece of Mind (1983)
  • Powerslave (1984)
  • Somewhere in Time (1986)
  • Seventh Son of a Seventh Son (1988)
  • No Prayer for the Dying (1990)
  • Fear of the Dark (1992)
  • The X Factor (1995)
  • Virtual XI (1998)
  • Brave New World (2000)
  • Dance of Death (2003)
  • A Matter of Life and Death (2006)
  • The Final Frontier (2010)
  • The Book of Souls (2015)

En direutuEditar

  • Live After Death (1985)
  • Maiden England (1989)
  • A Real Live One (1993)
  • A Real Dead One (1993)
  • Live at Donington (1993)
  • Rock in Rio (2002)
  • Death on the Road (2005)
  • Flight 666: The Original Soundtrack (2005)
  • En Vivo! (2012)

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar