Islla Buckle

Islla nel Océanu Glacial Antárticu

La islla Buckle (66°39′S 163°3′E / 66.650°S 163.050°E / -66.650; 163.050) ye una de les trés islles principales de les despobladas islles Balleny el grupu ta alcontráu nel océanu Antárticu.

Islla Buckle
Situación
Condominio (es) Traducir Rexón del Tratáu Antárticu
Tipu volcán
Parte de Islles Balleny
Asitiáu en Océanu Glacial Antárticu
Coordenaes 66°47′S 163°15′E / 66.78°S 163.25°E / -66.78; 163.25
Islla Buckle alcuéntrase n'Antártida
Islla Buckle
Islla Buckle
Islla Buckle (Antártida)
Datos
Superficie 123,6 km²
Población 0
Llonxitú 24 km
Cambiar los datos en Wikidata

Ta a 25 km al noroeste de la islla Sturge y a 8 km al sureste de la islla Young, a unos 110 kilómetros al nornordeste del cabu Belousov sobro'l continente Antárticu.

La islla Buckle tien una forma próxima a un triángulu, col llau que l'este llargu y les mariñes occidentales y la mariña norte curties. Esto ye, aproximao, de cuatro km d'anchu nel norte, y el so llargor máximu ye de 8 km.[1]

La islla ye d'orixe volcánicu, y ta inda activu, la última erupción data del añu 1899. Ye unu de los trés volcanes de L'Antártida (xunto al monte Erebus y la islla Decepción) onde se repararon erupciones.[2]

El puntu más septentrional de la islla Buckle ye'l cabu de Cornualles. Dellos pequeños castros tán tamién na canal que dixebra dichu cabu de la islla Young, el más grande de los cualos ye la Islla Borradaile. Dellos pequeños castros tán nel estremu sur de la islla, el cabu McNab, incluyendo la islla Sabrina, con un monolitu, de 80 metros d'altu, una acumuladura de roques.

Tantu la islla Buckle como la islla Sabrina ye'l llugar de anidamiento de les colonies del pingüín de Adelia (Pygoscelis adeliae) y el pingüín barbijo (Pygoscelis antarctica).

Reclamación territorial editar

La islla ta reclamada por Nueva Zelanda como parte de la Dependencia Ross, pero esta reclamación ta suxeta a les disposiciones del Tratáu Antárticu.

Bibliografía editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar