Islla Young

islla de L'Antártida

La islla Young ye la más septentrional y la más occidental de les trés islles principales de les despoblaes islles Balleny, xunto cola Islla Sturge y la islla Buckle, el grupu alcuéntrase nel océanu Antárticu. Ta a 8 km al noroeste de la islla Buckle, y a unos 115 km al nor-nordeste del cabu Belousov sobro'l continente Antárticu.[1][2]

Islla Young
Situación
Condominio (es) Traducir Rexón del Tratáu Antárticu
Tipu islla
Parte de Islles Balleny
Asitiáu en mar de Somov (es) Traducir
Coordenaes 66°25′00″S 162°24′00″E / 66.41667°S 162.4°E / -66.41667; 162.4
Islla Young alcuéntrase n'Antártida
Islla Young
Islla Young
Islla Young (Antártida)
Datos
Superficie 225,4 km²
Población 0
Llonxitú 35 km
Cambiar los datos en Wikidata

La islla Young tien una forma semioval, con una mariña oriental recta y una mariña occidental curva onde s'atopa'l Cabu Scoresby nel sur y el Cabu Ellsworth nel norte. La distancia ente estos dos cabos ye de 11 km, y nel so llugar más anchu la islla tien 3,5 km. La islla ye volcánica, con fumarolas actives, y un altor de 1340 metros. Ta dafechu cubierta pola nieve,

Nun hai cume definíu na islla que tien la forma d'unu pandu. Afayáu el 9 de febreru de 1839 por Balleny, quien-y punxo el nome de GF Young, unu de los siete comerciantes londinenses que se xunieron a Charles Enderby para unviar la espedición.

Esisten dellos pequeños castros na canal que dixebra'l cabu Scoresby y la islla Buckle, el más grande d'ellos ye la Islla Borradaile. Dellos estratos de roques apílense na punta norte de la islla, conócense como les Seal Rocks.

Reclamación territorial editar

La islla ta reclamada por Nueva Zelanda como parte de la Dependencia Ross, pero esta reclamación ta suxeta a les disposiciones del Tratáu Antárticu.

Bibliografía editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar